OPET REMI

Murinjo "šarao", Roma ni četvrtu godinu zaredom nije slavila u gostima protiv Sasuola

Autor Bojan Jakovljević

Poslije dva remija rezultatom 2:2, Sasuolo i Roma ponovo su odigrali meč bez pobjednika na "Mapei" stadionu, a ovaj put viđen je po gol u obje mreže. Iznenađujući poraz Atalante.

Izvor: EPA/SERENA CAMPANINI/ANSA

Ni u petom uzastopnom meču, Roma nije uspjela da savlada neugodni Sasuolo na njegovom "Mapei" stadionu.

U prethodne dvije sezone viđeni su identični remiji 2:2, a pobjednika nije bilo ni večeras. Razlika je u tome da se večeras mreže oba tima tresle po jednom.

Žoze Murinjo odlučio je da "promiješa" karte, u startnoj postavi nije bilo kapitena Lorenca Pelegrinija, ali ni Tamija Abrahama, ali te promjene nisu donijele ništa dobro u igri "vučice". Iako su gosti bili nešto konkretniji, stoprocentne prilike su izostale. Mogli su domaći doći do vođstva kada se Traore našao sam pred golmanom Rome, ali je Rui Patrisio sjajnom intervencijom sačuvao svoju mrežu.

Nedugo zatim stigla je kazna. Samo par trenutaka Abraham je proveo na terenu (zamijenio Eldora Šomurodova), te donio vođstvo Romi svojim trećim golom u sezoni. Ipak, prednost je trajala samo par trenutaka jer je Andrea Pinamonti pet minuta kasnije izjednačio na 1:1.

Mnogo veće iznenađenje viđeno je na stadionu "Via del Mare", gdje je Leće porazio favorizovanu Atalantu 2:1.

Duvan Zapata vratio se u startnu postavu "boginje", ali njegov gol bio je dovoljan samo da se ublaži neočekivani poraz od Lećea. Ekspresno su domaći stigli do prednosti 2:0, tim iz Bergama do odlaska na odmor uspio je da prepolovi zaostatak, ali povratka u nastavku nije bilo.

SERIJA A - 14. KOLO:

Leće - Atalanta 2:1 (2:1)
/Baskiroto 29, Di Frančesko 30 - Zapata 40/

Sasuolo - Roma 1:1 (0:0)
/Pinamonti 85 - Abraham 80/

Fiorenitna - Salernitana (20:45)
Inter - Bolonja
Torino - Sampdoria

Odigrano u ponedjeljak:

Napoli - Empoli 2:0 (0:0)
/Lozano 69, Zjelinski 88/

Specija - Udineze 1:1 (1:1)
/Reka 33 - Lovrić 43/

U četvrtak:

Verona - Juventus
Lacio - Monca

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt