PORUKA TRENERA

"Kakav nam je tim? Nit' smrdi, nit' miriše..." Petrić traži pojačanja za Partizan: Spori smo, treba nova energija!

Autor Dragan Šutvić

Gordan Petrić analizirao polusezonu Partizana ove jeseni.

Izvor: MN PRESS

Trener crno-bijelih Gordan Petrić u razgovoru sa novinarima dotakao se suđenja i poručio da se "sada pomaže Zvezdi, kao što je nekada Partizanu", a u analizi urađenog tokom prethodne jeseni dodaje da je moglo više u Superligi i Kupu, pošto je nastup na međunarodnoj sceni bio više nego dobar: "Kada se sve sabere, zadovoljan sam Evropom, a nezadovoljan domaćim takmičenjima".

"Moj utisak u ova tri mjeseca je da nam ekipa niti smrdi, niti miriše. Mogli smo više u ligi, prosuli smo sedam bodova. Prije svega dva protiv Zvezde, dva protiv Javora i tri protiv Spartaka. Kada se sve sagleda, morali smo bolje. Protiv Spartaka se osjetio umor. Imali smo energiju, to se vidi po pretrčanim kilometrima. Ali, na treninzima ih ja gledam svakog dana i vidim da se osjeti umor u pasu, u šutu, u kretnjama. Potrebno je imati balans u ekipi, želim da imam igrače iz omladinske škole u kombinaciji sa iskusnijim igračima. U Evropi smo ostvarili cilj. Doduše, mogli smo da budemo i prvi u grupi...", rekao je Gordan Petrić na današnjem brifingu sa novinarima, prenosi "Mozzart Sport".

Petrić je poručio da su utakmice protiv Kelna, u kojima je Partizan oba puta pobijedio, recept za budućnost, ali je problem što nemaju mogućnost tako uvijek da igraju. Odgovarao im je stil igre Nijemaca, koji igraju otvoreno, dok je sasvim drugačija priča u domaćem prvenstvu. Možda će se to promijeniti dolaskom pojačanja?

"Nisu nam potrebna pojačanja samo za naredne mjesece, nego za jun, bez obzira koje evropsko takmičenje budemo igrali. Meni kao treneru je bitno da te igrače imam u januaru, da bi ih spremao za jun. Za sada je potrebno da imamo dva ili tri nova igrača, kako bi se ekipa osvježila i unijela neka nova energija. Potrebno nam je više različitih igrača. Na sredini imamo nekoliko sporih - Fejsa, Traore, Natho, koji imaju svoju ulogu. Potrebno je i na bočnim pozicijama da se pojačamo", poručio je Petrić svom sportskom sektoru šta očekuje tokom pauze.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!