Auh...

Srbija ima tačno 0,99% šanse! Čuveni sajt žestoko potcijenio Srbe, a Brazilce digao do neba!

Autor Goran Arbutina

Srbija počinje svoje takmičenje na Svjetskom prvenstvu, ali zadatak će biti paklen!

Izvor: MN PRESS

Počinje Svjetsko prvenstvo za Srbiju! U grupi u kojoj se srpski tim nalazi fudbal kreće od 11 časova kada se sastaju Švajcarska i Kamerun, a nakon mečeva Urugvaja i Južne Koreje, te Portugala i Gane red je i na "orlove" da polete protiv Brazila, najvećeg favorita za osvajanje Mundijala! 

Najpoznatiji sajt za fudbalsku statistiku na svijetu, čuvena "Opta" dala je svoje prognoze pred ovaj meč, a jasno je da statističari ne cijene Srbiju previše! 

Oni su pred početak grupe G izračunali šanse da ekipe iz te grupe osvoje Svjetsko prvenstvo i "orlove" su sveli na manje od jednog procenata! Jasna računica "Opte" je da Srbija ima tačno 0,99 odsto šanse da osvoji Svjetsko prvenstvo u Kataru! 

Jedini tim iz naše grupe kome se daju manje šanse je Kamerun, koji je po svim prognozama jedna od najlošijih ekipa na prvenstrvu. Oni imaju 0,16 odsto šanse da osvoje Mundijal,a Švajcarcima se daje tačno procenat vjerovatnoće da podignu "boginju". 

Što se tiče Brazila, kao i u svim ostalim predviđanjima i ovde su prvi. Njima se prognozira da mogu da osvoje svoj šesti pehar sa 16,79 odsto verovatnoće. Ipak statistika je kao... Znate već šta, a sve mora da se zasluži na terenu. 

Srbija - Brazil, 20:00, stadion Lusail!