• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako dočekati Srbija - Brazil? Uz Ronalda i strašan tim iz Južne Amerike! Uz ove 3 utakmice brojimo sate do "orlova!"

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Srbija - Brazil je centralni događaj dana ovog četvrtka na Svjetskom prvenstvu, a prije tog meča na teren izlaze rivali "Orlova", novi i još moćniji Urugvaj, kao i Kristijano Ronaldo i ekipa. A onda - SPEKTAKL!

 Svjetsko prvenstvo raspored utakmica četvrtak Izvor: Profimedia/MN Press

Srbija – Brazil, konačno! Svanuo je četvrtak, 24. novembar, kada će srpska reprezentacija zaigrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru prvi meč – i to protiv slavnih Južnoamerikanaca. Taj meč počeće u 20 časova, a do njega na programu su tri utakmice – počev od jutarnjeg termina, kada kreće takmičenje u našoj grupi. Zaista se očekuje strašan fudbal.

ŠVAJCARSKA – KAMERUN (11.00)

Izvor: Profimedia

Rivali Srbije u Kataru odigraće važan meč, koji će odrediti bar dio trke za plasman u nokaut fazu. Švajcarci su došli na Mundijal predvođeni kapitenom, vezistom Granitom Džakom koji igra sezonu života. Njihov osnovni cilj na ovom Svjetskom prvenstvu je da bar ponove uspjehe sa posljednja dva Mundijala, kada su učestvovali u osmini finala. U Brazilu ih je eliminisala Argentina, a u Rusiji 2018. Švedska.

U Švajcarskom timu nema problema sa povredama, selektor Murat Jakin ima sve igrače na raspolaganju, dok je na drugoj strani selektor Kameruna Rigober Song pred meč imao problem sa povredom defanzivnog veziste Napolija Andre-Frank Zambo Angise. Ipak, ovo je meč koji niko neće ni da propusti ni da izgubi. Švajcarci imaju za sobom sjajne kvalifikacije, koje su prošli bez poraza i to na prvom mjestu tabele ispred aktuelnog prvaka Evrope, Italije, a u Katar su stigli i sa nama dobro poznatim provokatorom Đerdanom Šaćirijem, koji je zajedno sa Džakom u Rusiji, u meču protiv Srbije slavio gol formirajući rukama "orla", koji je za mnoge simbol takozvane "Velike Albanije". Njihov tim imaće naspram sebe ozbiljan tim, sa Andreom Onanom iz Intera među stativama i sa poznatim napadačkim tandemom Erik Čupo-Moting iz Bajerna – Vensan Abubakar iz Al-Nasra.

URUGVAJ – JUŽNA KOREJA (14.00)

Izvor: Profimedia/Sebastian Frej


Drugi meč programa odigraće još jedna reprezentacija kojoj predviđaju daleke domete – Urugvaj. Slavni južnoamerički tim došao je u Južnu Ameriku prevođen legenama – kapitenom Dijegom Godinom (36), "devetkom" Luisom Suarezom (35), njegovim partnerom u napadu Edinsonom Kavanijem (35), tu su i golman Fernando Muslera (36), defanzivac Sebastijan Koates (32), tu je i nekadašnji igrač Barse i Juventusa Martin Kaseres (35), ali tu su i mladi lavovi – zvijezda Real Madrida Federiko Valverde (24), najbolji špic Liverpula Darvin Nunjez (23), tu je i štoper Barselone Ronald Arauho (23)... Na papiru zaista paklen tim!

Naspram sebe, Urugvajci će imati sastav koji predvodi kapiten Son Jung-Min (30) i na čijoj klupi sjedi bivši selektor Portugala Paulo Bento. Ova dva tima sretala su se u osmini finala u Južnoj Africi. Koreja se kvalifikovala na čak deseti Mundijal u nizu, ali na posljednja dva nije uspjela da prođe grupu. Da li će to uspjeti u velikoj mjeri će zavisiti od današnjeg duela, u kojem će posebna pažnja biti usmjerena ka tome da li će i kako Son moći da igra. On je prošle nedelje nosio masku na licu zbog povrede oka i sigurno ne dočekuje početak Svjetskog prvenstva u idealnom stanju.


PORTUGAL – GANA (17.00)

Izvor: Profimedia


"Zagrijavanje" za meč Srbije i Brazila biće duel na stadionu "974". Na jednoj strani biće Kristijano Ronaldo, "svježe razveden" od Mančester junajteda, na drugoj će biti tim koji se u februaru rastao sa srpskim trenerom Milovanom Rajevcem i doveo na klupu legendarnog igrača Bundes lige, Otoa Ada (47). Glavna zvijezda Afrikanaca je Andre Aju, kapiten i igrač sa čak 107 utakmica za reprezentaciju. Sin legendarnog Abedija Pelea došao je na ovaj turnir sa svojim mlađim bratom Džordanom Ajuom i zanimljivo je da je Andre u Kataru domaćin, jer igra za Al-Sad. Uz njih dvojicu, u Gani će svakako veliku pažnju privući mladi ofanzivni vezista Ajaksa Mohamed Kudus, a ostaje da se vidi da li će napadač Crvene zvezde Osman Bukari dobiti neke minute u Kataru.

Kada je u pitanju Portugal, dobro je poznato kako je donedavni šampion Evrope snažan u svim linijama. Rafael Leao, najbolji igrač Serije A i as Milana, tu je da napada po lijevoj strani, Bernardo Silva iz Mančester sitija je tu da traži prostore i pravi šanse na polovini protivnika, kao i Bruno Fernandes iz Mančester junajteda.... U odbrani je štoper Ruben Dijas iz Mančester sitija, lijevo od njega je takođe igrač "građana", bek Žoao Kanselo, a na istom mjestu igra i levi bek PSŽ-a Nuno Mendeš. Iz Pariza stiže i centralni vezista Vitinja, konkurenciju mu jača Mateus Nunjes iz Vulverhemptona, a ispred njih je selektoru Fernandu Santošu na raspolaganju i Žoao Feliks, u posljednje vrijeme skrajnuta zvijezda Atletiko Madrida. Da li je bilo dovoljno nabranja da oslika kakvu moć ima Portugal kraj Ronalda? Neka ovaj turnir pokaže da li će moći da tu snagu prebace i na teren i pomognu Kristijanu da osvoji jedini veliki trofej koji mu nedostaje.

SRBIJA – BRAZIL (20.00)

Izvor: MN PRESS

Dan će "zatvoriti" utakmica koju iščekujemo skoro godinu dana. Reprezentacija Srbije zaigraće na Svjetskom prvenstvu pod Piksijem u duelu protiv petostrukog šampiona svijeta i posljednje neevropske ekipe koja je osvojila Mundijal, prije 20 godina.

Pročitajte posljednje poruke Dragana Stojkovića Piksija pred meč, pogledajte kako se "roviti" krilni napadač Srbije spremao za meč na posljednjem treningu i poslušajte kako dirljivu poruku je Piksi dobio od unuke uoči utakmice. Takođe, pročitajte kompletan sastav Brazila i prognozu ko bi mogao da igra protiv Srbije. Uz to, pogledajte i šta je iznerviralo napadača "Selesaa" na konferenciji pred Srbiju.

Duel Srbije i Brazila sudiće arbitar čijim je imenovanjem FIFA napravila presedan, a ako je suditi po snimcima sa treninga Brazila - neće štedjeti "orlove", kao što ne štede ni jedni druge. Ipak, ta žestina će sigurno biti obostrana i nadamo se da će je vidjeti i dobro zapamtiti ceo svet. Dan koji smo toliko iščekivali je tu, uživajmo u njemu kao što uživamo i uz reprezentaciju Srbije od kada je Piksi selektor.

Orlovi, SREĆNO!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC