Fudbal

Nije dao ni gol, nema ni asistenciju, a najbolji je u Kataru! Statistika odlučila - njemu ide priznanje!

Autor Haris Krhalić

Dobio je Antoan Grizman priznanje za najboljeg igrača u prvoj nedjelji Mundijala.

Izvor: Anadolia/Evrim Aydın

Drugo kolo na Svjetskom prvenstvu počelo je pobedom Irana protiv Velsa, a za najboljeg igrača prve runde proglašen je Antoan Grizman. Francuska je pobijedila Australiju (4:1), a na toj utakmici fudbaler madridskog Atletika nije dao gol, niti je upisao asistenciju. Međutim, dobio je najbolju ocjenu prema specijalizovanom portalu "SofaScore".

Mnogi su ostali iznenađeni kada su vidjeli da je on dobio najvišu ocjenu. Na toj utakmici igrao je 90 minuta, imao je 85,5 odsto uspješnih dodavanja, šest ključnih pasova, stvorio je tri šanse i zaista brojke jesu bile dobre, ali je činjenica da je jedini dobio "devetku" izazvala polemiku. Ener Valensija i Rišarlison koji su dali po dva gola za svoje reprezentacije imali su manju ocjenu.

Ovako izgleda idealni tim prvog kola, po ocjenama. Kurtoa 8,2 (Belgija) - Prećado 7,9 (Ekvador), Lovren 8,2 (Hrvatska), Aldervelerd 8,2 (Belgija), Alba 8 (Španija) - Rabio 8,5 (Francuska) - Fernandeš 8,4 (Portugal), Grizman 9 (Francuska), Saka 8,5 (Engleska) - Rišarlison 8,4 (Brazil), Valensija 8,7 (Ekvador).