• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi crveni karton na Mundijalu u Kataru - pogledajte! Golman zaplivao u prazno, a morao da reaguje VAR! (VIDEO)

Autor Haris Krhalić

Nakon isključenja golmana Velsa, njegova ekipa je primila dva gola i izgubila je od Irana.

 Crveni karton za golaman Velsa Izvor: Profimedia

Svjetsko prvenstvo u Kataru igra se već šest dana, a tek smo na prvom meču drugog kola grupne faze vidjeli crveni karton. Na utakmici Velsa i Irana koju je azijska selekcija riješila u svoju korist golovima u 98. i 101. minutu nekoliko minuta prije toga isključen je čuvar mreže Velsa. Iskusni Vejn Henesi veoma je neoprezno startovao...

On je istrčao daleko od svog gola, napustio kazneni prostor i krenuo da prekine jedan opasan napada Iranaca, ali je debelo kasnio na loptu. Nakon što je napadač Irana Mehdi Taremi prvi stigao do lopte, Henesi ga je "pokupio" u veoma oštrom duelu, prilikom kojeg je prilično neoprezno podigao nogu u visinu proitivnikove glave.

Velški golman koji je u karijeri branio za Vulverhempton, Kristal Palas, Barnli i Notingem Forest prvo je dobio žuti karton, ali... Sudija je imao razgovor sa ljudima u VAR sobi, signalizirano mu je da pogleda snimak i nakon toga je promijenio svoju odluku. Pogledajte start zbog kojeg je isključen Vejn Henesi:

Taj trenutak je u potpunosti odredio tok utakmice. Iako je bilo samo malo vremena do kraja, Velšani sa desetoricom igrača na terenu i rezervnim golmanom Džoelom Vardom među stativama nisu uspjeli da se odbrane. Iranci su postigli dva pogotka u nadoknadi i zadržali šanse da se nađu u nokaut fazi turnira. Za to će im biti potreban dobar rezultat protiv SAD u posljednjem kolu, a sigurno im neće faliti motiva. Pogledajte snimak prekršaja:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC