• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Katar izgubio od Senegala 1:3
 Katar izgubio od Senegala 1:3

Domaćin na korak od debakla - postoji samo teorija o Kataru! Nokaut faza ostaje san, ali barem su postigli gol!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Da su pobijedili na ovom meču, imali bi čemu da se nadaju u posljednjem kolu. Ovako ostaje samo teorija.

 Katar izgubio od Senegala 1:3 Izvor: Anadolia/Evrim Aydın

Fudbalska reprezentacija Senegala pobijedila je Katar rezultatom 3:1 (1:0) u drugom kolu grupe "A" Svjetskog prvenstva koje se igra u Kataru.

Dobar dio prvog poluvremena utakmice, odigrane na stadionu Al Tumama u Dohi, prošao je bez konkretnih prilika obje reprezentacije. Senegal je bio nešto bolji naspram domaćina koji nije zabilježio niti jedan udarac u okvir gola u prvom poluvremenu.

I kada se činilo da će prvo poluvrijeme završiti bez golova, katastrofalna greška odbrane Katara, lopta se namjestila ispred napadača Senegala Bulajea Die, koju ovaj šalje u mrežu katarskog golmana Mešala Aisa Baršama u 41. minuti. Dia je postigao prvi pogodak za Senegal na ovom Mundijalu i svoj četvrti u nacionalnom dresu. Na odmor se otišli s prednošću Senegala 1:0.

Senegalci su ušli ofanzivno u drugo poluvrijeme, pa je već u 48. minuti Famara Diediu sjajno, na ubacivanje iz kornera, pogodio glavom za 2:0.

U nastavku nešto bolja partija Katarana, imali su nekoliko vrlo dobrih prilika, no senegalski golman Eduar Mendi je bio na visini zadatka. Ipak, Katar dolazi do pogotka u 78. minuti. Mohamed Muntari je samo četiri minuta nakon ulaska u igru sjajno pogodio glavom za 1:2.

Tek što su navijači Katara uspjeli da proslave prvi pogodak svoje reprezentacije na takmičenju, Senegalci su poveli sa 3:1, a strijelac je bio Ahmadu Bamba Dieng u 84. minuti, što je bio i konačan rezultat utakmice.

Nakon prvog susreta drugog kola grupe “A” Holandija, Ekvador i Senegal imaju po tri boda, dok je domaćin takmičenja Katar posljednji na tabeli bez bodova.

U grupi “A“ danas se još sastaju i selekcije Holandije i Ekvadora, a u posljednjem današnjem susretu, u grupi “B“ snage će odmjeriti selekcije Sjedinjenih Američkih Država i Engleske.

Možda će vas zanimati

15:59

KRAJ! Katar - Senegal 1:3!

Fudbaleri Katara veoma su blizu eliminacije sa Svetskog prvenstva posle poraza od Senegala (3:1)! Nakon dva odigrana meča u grupnoj fazi ostali su na dnu tabele bez bodova, sa gol-razlikom 1:5 i nadom da bi Ekvador mogao da deklasira Holandiju! Pogledajte detalje sa meča Katar - Senegal:

15:48

84. minut - GOL, Dieng!

Ipak nećemo videti spektakualran preokret domaćina Mundijala! Brz napada Senegalaca po desnoj strani doneo je rezultat jer je Dieng dočekao povratku loptu na penalu, a odatle je lako pogodio mrežu.

15:42

78. minut - GOL, Muntari!

Evo i istorijskog gola za selekciju Katara! Domaćin Svetskog prvenstva u fudbalu postigao je prvi pogodak na najvećoj fudbalskoj smotri. Mohamad Muntari bio je najviši u skoku na drugoj stativi, nakon što je sjajno ispratio akciju i sa pet metara udaljenosti savladao je Mendija! Imaćemo dramu?

Izvor: Fonet/AP/Hassan Ammar

15:24

60. minut - Budi se domaćin?

Mogli bismo da vidimo nešto malo bolje od KAtara u nastavku meča, deluje da su se oslobodili grča.

15:11

48. minut - GOL, Dijadu!

Samo tri minuta igre u drugom delu meča Dijadu pogdađa gol domaće selekcije i verovatno rešava pitanje pobednika na ovom susretu!

15:08

46. minut - Nastavljen je meč!

Može li Katar da izbegne drugi poraz na turniru, a samim tim i ispadanje pre poslednjeg meča?

14:53

Poluvreme - 0:1!

Nakon čak sedam minuta nadoknade u prvom delu susreta, glavni arbitar Lahoz odsudio je kraj prvog dela meča. Senegalci imaju sasvim zasluženu prednost protiv domaćina turnira. Deluje da je reprezentacija Katara zalutala na Mundijal!

14:42

41. minut - GOL, Dia!

Panika u poslednjoj liniji Katara, ono što smo već videli u prvom kolu grupne faze. Bulaj Dia je iskoristio poklon Kukija, koji ni iz dva pokušaja nije uspeo da pošalje loptu van kaznenog prostora.

14:35

34. minut - Nema penala za domaće!

Arbitar Lahoz nije dosudio kazneni udarac nakon najopasnijeg napada domaćeg tima. Aziz je bio u izglednoj prilici, dobro se pozicionirao u kaznenom prostoru i oboren je s leđa, ali sudija je samo odmahnuo rukom!

14:31

31. minut - Žuti i za Senegalce!

Bulaj Dia dobija javnu opomenu zbog neopreznog starta na sredini terena. On je drugi igrač upisan u notes sudije Lahoza.

14:22

21. minut - Mirno!

Sem žutog kartona za Mohamada nismo videli mnoo uzbuđenja u prvih dvadesetak minuta meča. Samo jedan udarac u okvir gola reprezentacije Senegala i nijedna izgledna prilika do sada...

14:01

1. minut - Počeo je meč!

Kao što već znate, ko izgubi ovaj meč, može da počne sa pakovanjem kofera! Zato je izuzetno bitan za obe ekipe. Uživajte!

13:55

Ko osvaja?

Prošlo je kompletno prvo kolo, situacija se iskristalisala...

13:45

Prvi crveni karton!

Pogledajte kako je izgledao prekršaj Vejna Henesija, za prvi crveni karton na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu:

13:35

Prvi meč dana!

Današnji dan u Kataru "otvorili" su Vels i Iran, a azijska selekcija stigla je do velike pobede (2:0). Golovima u 98. i 101. minutu, nakon što je u 86. minutu isključen golman Vejn Henesi, Iranci su sačuvali šanse za nokaut fazu turnira.

13:20

Startne postave!

Katar (5-3-2): Baršam - Pedro Miguel, Mohamad, Kouki, Hasan, Ahmed - Al Hajdos, Budiaf, Madibo - Aziz, Ali

Senegal (4-2-3-1): E. Mendi - Sabali, Kulibali, Jakobs, Dialo - I. Gaj, N. Mendi - Dijata, Dijediu, I. Sar - Dia

13:10

Rezervisti!

Katar: Al Šib, Hasan, Vad, Salman, Hatem, Alaeldin, Asadala, Muntari, Kidir, Munir, Al Hadžri, Abdulrahim, Gaber, Tarek

Senegal: S. Dieng, Gomis, F. Mendi, Sise, Džekson, Kujate, Mu. Ndiaj, Sis, Balo, I. Ndiaj, P. Sar, Š. Dieng, Nejm, Ma. Ndiaj, P. Gaj

13:00

Senegalci bez najboljeg!

Iako igraju bez najboljeg fudbalera, Sengalci su u prvom kolu pružili jak otpor Holandiji. Sadio Mane zbog povrede nije mogao da im pomogne, ali su poraženi tek u finišu. Prisetite se:

12:50

Katar je bio bled!

Ekvadorci su u prvom kolu lako savladali domaćina turnira, golovima Edera Valensije! Prisetite se tog susreta:

12:40

Spektakularno otvaranje!

Pred početak turnira gledali smo spektakularno otvaranje!

12:20

Rezultati prvog kola!

Ovako je bilo na početku turnira:

  • Katar - Ekvador 0:2
  • Holandija - Senegal 2:0
12:05

Dobar dan!

Završeno je prvo kolo grupne faze na Mundijalu u Kataru što znači da je već vreme da pravimo kombinacije. U drugoj rundi će snage odmeriti Katar i Senegal - timovi koji su poraženi u prvom kolu pa je već sada jasno. Ko izgubi danas, ispao je sa turnira! Ostanite uz MONDO i pratite tekstualni prenos.

UKRATKO

  • UŽIVO: Katar - Senegal 1:3
  • Oba tima su izgubila u prvom kolu
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije