Au!

Hrvatski heroj postaje najskuplji svih vremena, Dinamo dobija ogroman novac!

Autor Goran Arbutina

Jedan od najtalentovanijih hrvatskih fudbalera mogao bi da bude rekorder već za nekoliko mjeseci.

Izvor: Profimedia

Hrvatski defanzivac Joško Gvardiol (20) važi za jednog od najboljih fudbalera ovogodišnjeg Mundijala u Kataru, a njegove impresivne partije privukle su pažnju brojnih evropskih velikana. Nije tajna da je prethodnih ljeta Pep Gvardiola želeo da kupi Joška Gvardiola za čak 80 miliona evra, a sada bi cena mogla da bude i značajno veća!

Odbrambeni fudbaler RB Lajpciga važi za najtalentovanijeg igrača u Evropi na svojoj poziciji - iako je htio da ostavi fudbal, pa je sasvim izvjesno da će u januaru ili narednog leta promijeniti sredinu. Kako sada stvari stoje, u redu za Joškov potpis stoje Mančester siti, Real Madrid i Barselona i njegova cijena bi zbog toga mogla da bude ogromna!

O situaciji u kojoj se nalazi Gvardiol oglasio se i njegov menadžer Marjan Šišić. "Što se tiče mogućeg transfera na ljeto 2023, ne žuri nam se i mogu razjasniti da nema nikakvih dogovora ni sa kojim klubom. Naravno, puno vrhunskih klubova se zanima za njega, ali Joško ima dugogodišnji ugovor s Lajpcigom i potpuno je srećan. Nevjerojatno se razvija i igra vrlo dobro pod trenerom Markom Roseom", rekao je Šišić.

Ipak, to ne znači da će Gvardiol ostati u klubu. Očekuje se da najveći evropski klubovi pošalju ponude teške 100 miliona evra, a zbog toga bi mladi hrvatski fudbaler postao najplaćeniji defanzivac svih vremena. Zanimljivo, Dinamo iz Zagreba bi u tom slučaju dobio čak 20 miliona evra zbog 20 odsto koje su ubacili u ugovor prilikom prodaje. Ta cifra bila bi veća od obeštećenja koje je njemački klub jer je Dinamo Gvardiola prodao za "samo" 18,8 miliona evra.