• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brazil čeka Hrvatsku na Mundijalu, a spominje Srbiju! Čuveni fudbaler se sjetio i "orlova"

Autor Haris Krhalić

Dani Alveš se oglasio pred meč sa Hrvatskom u Kataru, pitali su ga i o Lionelu Mesiju...

 Dani Alveš o reprezentaciji Hrvatske pomenuo i Srbiju Izvor: Profimedia

Brazil je utjerao strah u kosti svim reprezentacijama koje će im se naći na putu ka šestom mundijalskom peharu nakon strašne pobjede nad Južnom Korejom (4:1) u osmini finala Svjetskog prvenstva. Preporođeni Nejmar se vratio iz povrede i on je bio pokretačka snaga i dirigent ovog savršenog orkestra. Samouvjereni Brazilci i njihova samba izgledaju nezaustavljivo, i opravdavaju ulogu favorita, a sada ih čeka okršaj sa Hrvatima u četvrtfinalu. Reprezentacijom koju su uporedili sa Srbijom.

Protiv tima iz Azije dali su četiri gola za poluvrijeme, poigravali su se, a u narednoj rundi ih čeka teži zadatak. Duel sa "vatrenima", ekipom sa kojom su se sastali na dva Mundijala, 2006. u Njemačkoj i 2014. baš u Brazilu.

Dani Alveš se oglasio pred naredni meč.

"Težak protivnik, sa vrlo dobrim igračima, koji igraju za velike evropske klubove. Njihova škola fudbala slična je srpskoj, meč će biti sličan onom iz prvog kola oni su takođe fizički izuzetno moćni. Moramo se prilagoditi i dobro isplanirati utakmicu“, rekao je Alveš uz podsjećanje da je "selesao" savladao Piksijeve "orlove" na startu Mundijala (2:0).

Ima samo riječi hvale na račun Luke Modrića i ekipe. "Imaćemo odličnog protivnika. Vjerujem da se nalazimo u trenutku kada moramo stajati čvrsto sa obje noge na zemlji, nastaviti sa istom poniznošću. Ova ekipa je vrlo snažna, vrlo spokojna. Sada smo otišli malo dalje na putu do cilja. Moramo ostati smireni, još mnogo toga treba da uradimo".

Neizostavno pitanje bilo je o potencijalnom dvoboju Brazila i Argentine u polufinalu Mundijala i okršaju sa Lionelom Mesijem. Nije htio previše da priča o tome. "Šta reći o Mesiju? Sve polazi od njega, kroz njegove noge. On je u brutalnoj formi. Moramo da se borimo za naš cilj. Ali sada ne ne treba da razmišljamo o tome. Mi smo u četvrtfinalu, a ne u polufinalu. Iz poštovanja prema Hrvatskoj moramo da budemo fokusirani na tu utakmicu. Sa druge strane je mnogo kvalitetnih igrača i zaslužuju 110 posto naše pažnje“, zaključio je Dani Alveš.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC