Fudbal

Ronado opet šokirao! Dok su Portugalci slavili, Kristijano otišao!

Autor Nebojša Šatara

Kristijanu Ronaldu očigledno nije bilo do slavlja, uprkos ubjedljivoj pobjedi Portugala protiv Švajcarske.

Izvor: Twitter/Adriado Del Monte/Profimedia/La Imagem/Fotoarena x2307167x RodolfoxBuhrer

Dok su Portugalci slavili sa navijačima to što su razbili Švajcarsku 6:1, kapiten ekipe Kristijano Ronaldo samo je otišao sa terena. Pričaće se o ovom njegovom potezu u danima nakon ubjedljive pobjede, prije svega zato što ga je selektor Fernando Santoš ovog puta izbacio iz startnih 11 i umjesto njega na teren poslao momka koji je šansu apsolutno iskoristio. U pitanju je napadač Benfike Gonsalo Ramoš, koji je uspio da ostvari uspjeh kakav nije viđen još od Pelea 1958. godine.

"CR7" ušao je u igru tek u 72. minutu. Borio se, dao je dan gol poništen zbog ofsajda, a poslije utakmice nije bio raspoložen, što pokazuje i ovaj snimak:

Portugal je postao posljednji učesnik četvrtfinala Svjetskog prvenstva, u kojem će igrati protiv najprijatnijeg iznenađenja turnira - Maroka. Taj meč biće odigran u subotu i Ronaldo će sigurno biti još više ljut ako i tada ne bude u startnih 11.

Portugalac je ovom Mundijalu dao samo jedan gol - iz penala u prvom kolu, a potom se nije istakao igrom, samo ružnim ponašanjem. Zbog nesportskog gestikuliranja prema protivniku na meču protiv Južne Koreje kritikovao ga je i selektor Santoš i možda je to bio razlog zbog kojeg je "CR7" meč protiv Švajcarske počeo na klupi, na kojoj je bio do 72. minuta, uprkos skandiranjima čitavog stadiona.

(MONDO)