• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da igram za Španiju? JA SAM MAROKANAC! Ko je Hakimi, bezobrazni heroj Mundijala?!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Heroj pobjede Maroka protiv Španije na Mundijalu rođen je u Madridu i kao dijete je čak obukao dres Španije. Ipak, vratio se zemlji odakle potiče.

 Ko je Ašraf Hakimi junak uspjeha Maroka na Mundijalu Izvor: Profimedia

Maroko je postao najveće čudo Svjetskog prvenstva u Kataru, jer je u utorak u osmini finala nadigrao i eliminisao Španiju - na penale. Heroj istorijskog uspjeha te reprezentacije je Ašraf Hakimi (24), hrabri fudbaler Pari Sen Žermena koji je u odlučujućoj seriji "bocnuo" loptu i tako savladao španskog golmana Unaija Simona. Kakav trenutak da pokaže sportski bezobrazluk i klasu!

Taj trenutak upravo je označio ie neverovatnu igru sudbine - da Španiju sa Svjetskog prvenstva eliminiše umalo "njen" igrač, rođeni Madriđanin! Hakimi je rođen u Madridu, od roditelja Marokanaca. Njegovih zemljaka u Španiji ima 900.000 i dvije države graniči samo Gibraltar.

Iako je u toj državi rođen i odrastao i iako je čak i pokušao da proba da igra za tamošnju reprezentaciju u mladim kategorijama, nije se osjećao prijatno. "Da, kad sam bio klinac bilo je kontakata, čak sam i bio u kampu španske reprezentacije na probi. Nekoliko dana sam boravio tamo i shvatio sam da to nije pravo mjesto za mene. Nisam se osjećao kao kod kuće. Nema konkretnog razloga, ali htio sam da budem kod kuće, u arapskoj kulturi, da budem Marokanac", rekao je on u intervjuu za "Marku".

Izvor: Profimedia

Hakimi je odmalena bio prepoznat kao veliki talenat, što su odlično vidjeli u Real Madridu, u čijoj je Akademiji trenirao od 2006, pa sve do 2016, kada je postao profesionalac i sa 18 godina zaigrao za Real Madrid Kastilju, razvojni tim. Za "kraljevski" klub odigrao je samo 17 takmičarskih utakmica, jer je od 2018. do 2020. bio pozajmljen Borusiji Dortmund. Potom ga je kupio Inter i nakon blistave šampionske sezone (7 golova, 11 asistencija) prodao ga Pari Sen Žermenu, za čak 68 miliona evra.

U utakmici protiv Španije, u kojoj je njegov tim bio bolji od velikog favorita, Hakimi je pokazao kako je moćan igrač i sigurno će ostati upamćen kao jedan od superstarova ovog Svjetskog prvenstva.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC