• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAROKO JE ČUDO SVJETSKOG PRVENSTVA! Poslao je Španiju kući i ušao u ČETVRTFINALE - Hakimi BOCNUO i stvorio istoriju!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nevjerovatno iznenađenje u osmini finala - Maroko je izbacio Španiju!

 Maroko izbacio Španiju poslije penala i prošao u četvrtfinale Mundijala Izvor: ANADOLIA/SERHAT ÇAĞDAŞ

Prvu senzaciju u nokaut fazi Svjetskog prvenstva priredila nam je reprezentacija Maroka koja je savladala favorizovane Špance nakon penala - 3:0.

Kao heroje nacij istakao se golman Bonom koji je odbranio dva penala i odveo reprezentaciju dalje. Maroko je savladao "crvenu furiju" i na obezbijedio prvo četvrtfinale Svetskog prvenstva u istoriji. Španci su od starta imali posjed lopte, ali ni iz tri pokušaja sa bijele tačke nisu uspjeli da se upišu na semafor.

Prvo poluvrijeme krenulo je očekivano uz dosta dodavanja na sredini terena reprezentativaca Španije. Maroko se branio i od starta čekao grešku Španaca kako bi započeli kontranapad. Prvih 30 minuta nije bilo većih prilika sem prečke koju je pogodio Gavi, ali nakon akcije linijski sudija je podigao zastavicu i signalizirao ofsajd poziciju.

U nastavku prvog poluvremena Marokanci su pojačali ritam i konstantno su napadali, redale su se prilike ispred gola Unaja Simona, prvo je sa distance dobar udarac uputio Mazraui, a potom iz nekoliko centaršuteva Marokanci ipak nisu uspjeli da postignu pogodak. Rezultat nakon 45 minuta ostao je nepromijenjen i na odmor se otišlo bez golova - 0:0.

Identično drugo poluvrijeme odigrali su Španija i Maroko, posjed lopte i dodavanja za "crvenu furiju" i kontranapadi za Maroko, malo šansi i dobre odbrane ovih reprezentacija doprinijele su da se utakmica završi rezultatom 0:0.

Tek je u dodatnih 30 minuta krenula dinamičnija igra, redale su se šane na obje strane. Maroko je dva puta preko Čudirija mogao da dođe do prednosti, ali odlični Unaj Simon odbranio je gotovo sigurne pogotke. Španija je prijetila preko Morate i Olma, ali na kraju produžetaka rezultat je ostao nepromijenjen - 0:0, iako je Sarabia u 123. minutu pogodio stativu

Uslijedili su penali, kapiten afričke reprezentacije Romein Sais izabrao je da njegovi saigrači prvi šutiraju na gol Simona. Apsolutni heroj nacije je golman Bono koji je dva penala odbranio i odveo Maroko u četvrtfinale, što je i najbolji uspjeh ove države na Mundijalima ikada. Nakon i trećeg promašaja Španaca postalo je jasno da će ova evropska selekcija ispasti sa takmičenja što je i prelijepim golom potvrdio Hakimi.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC