FANTASTIČNO!

Invazija Argentinaca na Katar - zauzeće CIJELI STADION: Biće kao u Buenos Airesu - evo koliko će ljudi bodriti "gaučose"

Autor Bojan Jakovljević

Preko 40.000 navijača Argentine uživo će posmatrati meč četvrtfinala Svjetskog prvenstva protiv Holandije.

Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ

Nevjerovatna informacija stiže iz Argentine - ta reprezentacija će imati podršku preko 40.000 svojih navijača na meču protiv Holandije u okviru četvrtfinala Svjetskog prvenstva koje se održava u Kataru.

Pitanje je da li će svi Argentinci koji su trenutno u Kataru nabaviti karte za meč koji se igra na Lusail stadionu ili će duel posmatrati negdje drugdje.

Po svemu sudeći ambijent će biti takav da će igrači imati osjećaj igranja u Buenos Airesu ili možda Rosariju. Poznato je širom svijeta koliko se u toj državi živi za fudbal i kakvu podršku pružaju svojim fudbalerima, a u to se uvjerio i naš novinar na licu mjesta. Najvatrenije pristalice Argentine "bara bravasi" će još jednom imati priliku da svetu pokažu u pravom svjetlu čuvenu "južnoameričku atmosferu".

Da podsjetimo, Argentina je šokantinim porazom od Saudijske Arabije krenula šampionat, nakon toga su uspjeli da savladaju Meksiko i Poljsku i sa prvog mjesta odu u nokaut fazu. Uspjeli su "gaučosi" potom da savladaju i Australiju i uđu među osam najboljih reprezentacija svijeta.

U petak od 20 časova imaće priliku da odu u polufinale, a kao što je poznato rival će im biti Holandija.