• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Argentinci pobijedili, pa otišli na jahtu kod Batistute: "Devetka" došla po savjet - kako protiv Holandije?!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Čuveni napadač Gabrijel Batistuta okupio je zemljake na jahti u Kataru. Tu su bili i njegovi sinovi.

 Gabrijel Batistuta i fudbaleri Argentine na jahti Hulijan Alvarez i Aleksis Mekalister Izvor: Instagram/gabrielbatistutaok/MN Press

Argentinski reprezentativci Hulijan Alvarez i Aleksis Mekalister opuštali su se na jednoj jahti u Dohi sa legendarnim zemljakom, nezaboravnim centarforom Gabrijelom Batistutom (53). Svi zajedno su uživali u slobodnom danu ekipe, a sve nakon velike i teško izborene pobjede protiv Australije i plasmana u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kataru.

Izvor: instagram.com/gabrielbatistutaok

"Na plaži sa Hulijanom i Aleksisom", objavio je slavni Batistuta uz fotografije na kojima je sa reprezentativcima u Kataru, ali i sa četvoricom svojih sinova Tijagom, Lukasom, Hoakinom i Šamelom. Batistuta je na turnir došao iz Australije, gdje godinama živii u nedjelju je a brodu sigurno vodio računa o važnim igračima Argentine i potrudio se da se opuste pred pripremu za utakmicu protiv Holandije u četvrtfinalu u petak. Alvarez, napadač Mančester sitija, postigao je po gol na posljednje dvije utakmice reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, dok je Mekalister centralni vezista Brajtona i na ovom Mundijalu je selektor Lionel Skaloni dobro vidio u meču protiv Saudijske Arabije da ne može bez njega, pa od tada igra neprestano.

Izvor: instagram.com/gabrielbatistutaok

Batistuta dobro zna koliko je velika stvar igrati na Svjetskom prvenstvu, jer je tri puta učestvovao na tom turniru, dao deset golova i Leo Mesi ga je stigao golom protiv Australije. Povrh toga, Batigol je jedini igrač u istoriji koji je dao po het-trik na različitim Mundijalima. On odlično zna koliko je važno imati mir na tom turniru, iako ga je 1994. imao veoma malo zbog toga što je Dijego Maradona bio izbačen zbog dopinga, a Batistuta je dao četiri gola, uključujući het-trik protiv Grčke.

Na sljedećem Mundijalu, 1998, Batistuta je u posljednjem trenutku ubačen na spisak zbog svađe sa selektorom Danijelom Pasarelom i u Francuskoj je tog ljeta dao tri gola protiv Jamajke. Ipak, Denis Berkamp je izbacio na tom turniru njegovu ekipu golom u posljednjim trenucima četvrtfinala za pobjedu 2:1. Četiri godine kasnije, Batistuta je posljednji put pokušao da osvoji titulu prvaka svijeta u Japanu i Južnoj Koreji, selektor je bio Marselo Bijelsa, ali Argentinci nisu "izašli" iz grupe smrti sa Nigerijom, Engleskom i Švedskom.

Ovog decembra Argentinci su na 90 minuta od prolaska u polufinale, a Batistuta je tu od početka turnira da sa porodicom navija za zemljake. I to ponovo u četvrtfinalu protiv Holandije, koja je njegovog generaciji "došla glave" 1998, kao i srpskoj reprezentaciji, na istom turniru.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC