SKANDAL

Fudbaler Argentine "ISPALIO" MAKRONA! Francuski predsjednik ostao u šoku, pogledajte kako ga je provocirao (VIDEO)

Autor Bojan Jakovljević

Pojavio se snimak iz finala Svjetskog prvenstva koji je izazvao buru.

Izvor: Profimedia

Fudbaleri Argentine slavili su poslije penala (4:2) protiv Francuske i tako po treći put u istoriji postali prvaci svijeta. Poslije meča "gaučosi" su privlačili pažnju na sebe uglavnom svojim bezobraznim i prostačkim ponašanjem, a u tome je prednjačio golman Emilijano Martinez. Međutim, sada se pojavio novi snimak na kome Nikolas Otamendi potvrđuje te tvrdnje o ponašanju.

Predsjednik Francuske Emanuel Makron prisustvovao je finalnoj utakmici između svoje selekcije i Argentine, više puta su ga TV kamere prikazale u emotivnim izdanjima tokom ovog duela. Prilikom dodjela medalja i pehara, na završnoj ceremoniji, našao i Makron koji je čestitao protivničkim fudbalerima ili je bar probao to da uradi.

Kada je red stigao na defanzivca Benfike Nikolasa Otamendija, on je krenuo da pruži ruku, a potom uhvatio medalju i poljubio je, nasmijao se i time "iskulirao" pozdrav sa najvišim zvaničnikom Francuske države. Ova reakcija razbjesnila je javnost u toj zemlji, ali širom svijeta, jer to nisu postulati fer-plej igre. U pobjedi se ne uznesi, u porazu se ne ponizi!

Pogledajte kako je izgledala Otamendijeva "ispala" predsjednika Francuske na dodjeli medalja: