• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MESI amajliju poklonio saigraču: Četiri godine mu donosi sreću, a u finalu Mundijala dao je HEROJU!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Lionel Mesi je prije četiri godine počeo da nosi crveni konac koji mu je poklonio jedan novinar i "donio mu je sreću" na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

 Lionel Mesi dao crveni konac Emilijanu Martinezu Izvor: Profimedia/Instagram/leomessi/printscreen

Argentina je osvojila Svjetsko prvenstvo u Kataru i već dva dana se zbog toga se slavi u čitavoj zemlji, da bi u toku noći heroji nacije doputovali u Buenos Ajres i započeli žurku do zore... Lionel Mesi je konačno "skinuo" proklestvo i podigao jedini pehar koji mu je nedostajao u kolekciji, dok je zanimljivo da je sve vrijeme koristio i "nešto protiv uroka", što se često može vidjeti i čuti čak i na ovim prostorima. Pitajte samo Jelenu Đoković.

U pitanju je naravno crveni končić koji smo vidjeli na Mesiju još tokom Svjetskog prvenstva 2018. godine. Tada mu nije donio sreću, ali je očigledno bio taličan na prethodnom izdanju Kopa Amerike i ovogodišnjem Mundijalu, pa ga je Mesi "prenosio sa ruke na ruku", u zavisnosti od toga kome njegovom saigraču treba sreća.

Interesantno je da je Mesi dobio crveni konac od argentinskog novinara Rame Pantrote, odnosno od njegove majke koja mu je to darivala pošto je promašio penal na "otvaranju" Svjetskog prvenstva protiv Islanda: "Moja majka te voli više nego mene, ja nosim njen crveni končić za sreću. Ako želiš, mogu da ti je dam", poručio je tada novinar, a Mesi je na iznenađenje prihvatio ovo i godinama kasnije nastavio da nosi "protiv uroka".

U narednom susretu sa novinarom, iznenadio ga je kada je pokazao da crveni konac nosi na zglobu noge, a potom su mnogi primijetili na fotografijama da "mijenja vlasnika" tokom Svjetskog prvenstva u Kataru.


Mesi je prethodno davao crveni konac svojim saigračima koji su bili u golgeterskoj krizi (Felipe Kutinjo i Lautaro Martinez), da bi u finalu - amajlija prešla kod Emilijana Martineza. Mesi je častio svog golmana koji je uz njega bio heroj finala, pošto ne samo da je "skinuo" jedanaesterac Aurelijenu Čuameniju, nego je u posljednjim sekundama susreta odbranio Kolo Muaniju i poslao meč na "penal lutriju".

Tokom samog Svjetskog prvenstva, viđeno je i da je Mesi u više mečeva nosio crveni konac oko zgloba, a teško da će ga ikada više skinuti poslije ovakvog turnira...

Izvor: Anadolija/Mustafa Yalcın

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC