PRIMIJETILI?

Neće pivo, ne pjeva božićne pjesme! Zvijezda Bajerna samo "pozira" na snimcima!

Autor Nebojša Šatara

Sadio Mane ima svoje principe i drži ih se.

Izvor: YouTube/Bayern Munich/Screenshot

Senegalski fudbaler Sadio Mane (30) strogo drži do svoje vjere i islamskih principa i zbog toga je "preskočio" mnoge stvari u Bajernu, klubu u koji je prešao ovog ljeta. Nije želio da drži pivo u ruci tokom tradicionalnog fotografisanja igrača Bajerna povodom Oktoberfesta u Minhenu, što nije prvi slučaj u minhenskom klubu, a sada je odbio i da pjeva božićne pjesme za potrebe praznične "kampanje" kluba.

Bajern svake godine objavi interesantan snimak uoči praznika na kome su fudbaleri u "božićnom raspoloženju", a ovoga puta su pjevali božićne pjesme. Svi sem Manea, koji je bio na snimku, ali "nije pustio glas".

Ovo je mnoge navijače Bajerna iznenadilo i svi su se prvobitno pitali zbog čega je Sadio Mane odbio da pjeva, da bi potom bilo jasno objašnjeno da je u pitanju lični osjećaj koji ima u vezi Božića, odnosno smatra da bi bilo neprikladno da kao musliman na taj način obilježava hrišćanski praznik.

Sadio Mane je ispoštovao klupsku tradiciju, ali na svoj način, pošto se za vrijeme izvođenja pjesme samo smješkao i naravno da mu tako nešto niko neće zamjeriti.

 (MONDO)

Tagovi