• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajern doveo najveće ljetno pojačanje: Zvijezda Liverpula za "male pare", sad kreću u napad na Srbina!

Autor Haris Krhalić

Kakve sve transfere viđamo posljednjih godina, Bajern je ponovo odradio odličan posao i doveo svjetsku zvijezdu Sadija Manea za tek 32.000.000 evra.

 Sadio Mane potpisao za Bajern Izvor: Profimedia/Twitter/FCBayern/Printscreen

Niko to ne radi kao Bajern! I dok brojni evropski klubovi još uvijek nisu ni shvatili da je početak prelaznog roka iza ugla, njemački velikan je već odradio najveći dio posla.

Sadio Mane je novi igrač Bajern Minhena, nakon što je napustio Liverpul i potpisao trogodišnji ugovor sa klubom koji već deset godina vlada Bundesligom!

Dosadašnja zvijezda Liverpula kompletirala je transfer u Bajern, vrijedan 32.000.000 evra, ali koji bi kroz bonuse mogao da naraste do 41.000.000 evra.

Bajern je uspio da dovede 30-godišnjeg reprezentativca Senegala i prvaka Afrike, kojeg ćemo naredne zime gledati i na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Bajern je doveo igrača koji je u Liverpulu na 269 utakmica postigao 120 golova.

"Sadio Mane je svjetska zvijezda koji će poboljšati atraktivnost čitave Bundeslige. Zbog takvih unikatnih fudbalera, navijači dolaze na stadione", rekao je predsjednik Bajerna Herbert Hainer na predstavljanju igrača.

A kako pišu mediji u Njemačkoj, sada će se Bajern okrenuti drugom prioritetu u ovom prelaznom roku - Saši Kalajdžiću! Austrijski reprezentativac srpskih korijena bi mogao ovog ljeta iz Štutgarta da pređe u Bajern, nakon što je dva metra visoki napadač sve oduševio tokom prošle sezone.

On bi tako ujedno mogao da postane i Bajernovo dugoročno rješenje u napadu, posebno imajući u vidu da će Robert Levandovski ili ovog ili narednog ljeta napustiti Minhen.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC