Fudbal

POZNATI TRENER U CENTRU SKANDALA! Policija pronašla drogu i pokrenula istragu, a razlog haosa je jedna izjava!

Autor Haris Krhalić

Poznati portugalski stručnjak Andre Viljaš-Boaš dio je skandala, ali policija smatra da nije umiješan u to...

Izvor: Profimedia

Andre Viljaš-Boaš (45) našao se u centru skandala sa drogom. Policija je već pokrenula istragu tim povodom. Koverta u kojoj se nalazio hašiš poslata je iz Portugala u Brazil i na njoj su se nalazile tri adrese pošljiaoca. Jedna od njih bila je adresa portugalskog trenera.

Ekspresno je pokrenuta istraga i prve informacije su stigle. Policija vjeruje da Viljaš-Boaš nije dio svega ovoga i da se on ne bavi transportom droge, već da mu neko namješta. Razlog je političke prirode. Naime, Andre je u jednom od intervjua koje je ranije dao rekao da bi volio da postane gradonačelnik Porta, grada u kom je rođen i da bi se za to mjesto kandidaovao 2024. godine.

Trenersku karijeru započeo je u Portugalu, vodio je Akademiku i Porto, poslije čega je otišao u Premijer ligu. Bio je trener ČElsija i Totenhema, poslije čega je preuzeo Zenit. Poslije dvije godine u klubu preuzeo je kineski Šangaj SIPG, a onda se 2019. godine vratio u Evropu i potpisao za Marsej. Tamo je imao dosta turbulentan period koji je završen suspenzijom, pa raskidom ugovora. On je na konferenciji za medije izjavio da je ponudio ostavku, jer je klub doveo igrača kog nije želio. Sve je riješeno ekspresno, dobio je otkaz i od tada je bez kluba. Izgleda da želi u političke vode...

Tagovi