STRAŠNO

Stravičan faul na zvijezdi Real Madrida, namjerno htio da povrijedi zemljaka! (VIDEO)

Autor Nebojša Šatara

Sreća da je Vinisijus veoma jak, tako da je uspio da izdrži i ovako drsko udaranje.

Izvor: Twitter/DanikRM_/Screenshot

Real Madrid je prethodne večeri savladao Valensiju 2:0 (0:0) i tako nastavio trku sa Barselonom koja im bježi pet bodova na polovini sezone u La Ligi, a "posao su završili" za samo dva minuta. Prvo je u 52. minutu Benzema asistirao Asensiju, a zatim odmah i u 54. i Vinisijusu. Ipak, nije to bila stvar koja je obilježila partiju Brazilca, dogodila se u 72. minutu kada su svi na stadioni ustali sa svojih mjesta.

Nažalost, nije to bilo ni zbog čega lijepog, nego u strahu od povrede Brazilca. U duelu sa zemljakom Gabrijelom Paulistom - može samo da bude srećan što je prošao bez ozbiljinijih posljedica...

Vinisijus i Paulista su igrali "jedan na jedan" i štoper Valensije je loše pokrivao prostor i ostavljao napadaču da ga pretrči - što je ovaj i uradio. Međutim, kada je napravio fintu i krenuo sa loptom, Paulista je pobjesnio i napravio je užasan faul. Visoko je podigao nogu i po nogama je iz sve snage udario Vinisijusa, kao da je želio da ga povrijedi.

Zbog ovog udarca Vinisijus je ostao na travi, a ubrzo se kraj njih stvorio i glavni arbitar meča koji je pokazao crveni karton fudbaleru Valensije. Sa desetoricom na terenu, "slijepi miševi" nisu mogli da se vrate u meč.

(MONDO)

Tagovi