Fudbal

DINAMO RUŠI SVE GRANICE TRANSFEROM U ZADNJI ČAS: Daju nevjerovatan novac za momka od 19 godina iz domaće lige

Autor Haris Krhalić

Dinamo iz Zagreba ne namjerava da stane, kada vide talenta spremni su da ga plate.

Izvor: Profimedia/Jonathan Moscrop / Sportimage Credit: Sportimage/Alamy Live News

U Hrvatskoj još nije gotov prelazni rok, a Dinamo sprema transfer koji region ne pamti! Spremni su da daju 6.000.000 evra za igrača iz domaće lige.

Nakon što je Rijeka odbila unosne ponude iz MLS-a i Italije za 19-godišnjeg napadača Matiju Frigana, "modri" su riješili da odriješe kesu i da isplate nevjerovatnu cifru timu sa Rujevice. Frigana su tražili Portland, Lacio, Leće i Verona, ali kada su čuli cijenu odmahnuli su glavom, no uprava tima iz Zagreba misli da je on još jedna "zlatna koka". 

Ovaj napadač visok 185 centimetara rođen je u Rijeci i ponikao je u ovom klubu, a kalio se na pozajmicama u Orijentu i Hrvatskom Dragovoljcu. Nedavno je u "jadranskom derbiju" dao gol Hajduku, a trener Ante Čačić ga vidi kao ključnog igrača tima od samog starta. 

Već je krenuo Dinamo u realizaciju ovog transfera pošto je poslao Antonija Marina, Denija Jurića i Niku Jankovića na pozajmicu u Rijeku, a prije toga je pustio Emira Dilavera u rivalski klub bez obeštećenja. Hrvatski mediji pišu da je to sve uvod u transfer ovog mladog napadača. 

Do sada je rekord Dinama za transfer igrača iz HNL-a bio impresivnih 5.000.000 evra koliko su platili za Marka Roga kada je došao iz RNK Splita 2015. godine, a sada će taj rekord pasti.