Drama

Evropski meč Partizana pod znakom pitanja: Država zatvorena, čeka se odluka UEFA!

Autor Nebojša Šatara

Fudbaleri Partizana samo dva dana pred meč sa Šerifom nemaju nikakvu informaciju šta će sa tom utakmicom biti.

Izvor: MN PRESS

Nove nevolje za Partizan pred njihov meč nokaut faze Lige konferencija! Crno-bijeli igraju u četvrtak od 21 čas sa moldavskim Šerifom, a nakon što je moldavska ekipa odlučila da se taj meč odigra bez navijača, sada je pitanje kako će crno-bijeli tim otići na utakmicu! 

Meč se ne igra u Tiraspolju odakle je Šerif već u glavnom gradu Moldavije Kišinjevu, ali problem pravi zabrana letova u Moldaviju koja je upravo uvedena. Vazdušni prostor nad Moldavijom je zatvoren do daljnjeg i sada to pravi ogromne probleme za crno-bijele.

U cijelom haosu koji je nastao, tim iz Humske sada čeka odgovore. Prvo moraju da saznaju da li će UEFA uopšte dozvoliti da se meč odigra, a ako bude takav slučaj pitanje je kako bi delegacija crno-bijelih stigla u Moldaviju.

"FK Partizan obavještava javnost da je Fudbalski savez Moldavije, po nalogu Bezbjednosne službe Moldavije, doneo odluku da se meč između ekipa FK Šerif iz Tiraspolja i FK Partizan Beograd odigra iza zatvorenih vrata, odnosno bez prisustva publike. S tim u vezi, FK Partizan, zajedno sa Ministarstvom inostranih poslova Republike Srbije, preduzima sve bezbjednosne mjere za nesmetani boravak ekipe i predstavnika kluba u Moldaviji. Obavještavamo sve navijače Partizana da ulaz u Moldaviju nije moguć i, kao ni prisustvo na utakmici, te vas molimo da ne polazite na put", ističe se u saopštenju koje je Partizan nedavno poslao svojim navijačima. 

U Moldaviji tinja sukob između države i regiona pod imenom Transnistrija ili Pridnestrovlje. Upravo iz tog dijela države dolazi Šerif, a Pridnstrovlje traži nezavisnost od Moldavije i u njemu živi uglavnom rusko stanovništvo. Takođe, bezbjedonosni problemi su se pogoršali otkako je počeo rat u Ukrajini jer su u više navrata rakete prelijetale Moldaviju u sukobu Rusije i Ukrajine.

Zbog svega toga bezbjedonosni rizici u Moldaviji jesu vrlo realni i opasni, a s obzirom da je bezbjednost fudbalera i osoblja na prvom mjestu veliko je pitanje da li će biti uslova da se ovaj meč odigra. 

(MONDO)