• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nisu samo Zvezda i Partizan, TREBA VIŠE DA SE PRIČA O NAMA! Intervju - debakl crno-bijelih i "Znam ja kako treba!"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Trener novosadskog superligaša ispričao kako je njegova ekipa deklasirala Partizan, ali i šta ih sve čeka do kraja sezone.

 Trener FK Mladost GAT Ljubomir Ristovski nakon pobjede nad Partizanom 4:0 Izvor: MN PRESS

Najveće iznenađenje u tekućoj sezoni Superlige priredila je Mladost GAT! Novosadski tim je u subotu uveče u Humskoj deklasirao Partizan (4:0) i napravio tri važna koraka u borbi za opstanak. O rezultatu koji je šokirao Srbiju, ali i region, najbolje može da posvjedoči trener novosadskog tima Ljubomir Ristovski, sagovornik MONDA.

Nekadašnji trener Vojvodine, Spartaka, Novog Pazara i brojnih drugih srpskih i inostranih ekipa upisao je u Humskoj jednu od najvećih pobjeda u svojoj karijeri. Dan kasnije i dalje sabira utiske sa meča koji je donio neočekivani ishod, ali svjestan da je njegova ekipa zaslužila pobjedu protiv Partizana!

"Sigurno je da mi još nismo svjesni ove pobjede i istorijskog rezultata koji smo juče napravili. Partizan nas je malo potcijenio, ali mi smo odigrali dobru utakmicu i čitavih 90 minuta smo kontrolisali dešavanja na terenu. Igrači su najzaslužniji za to, ispoštovali su sve što smo se dogovorili. Imali smo tešku nedjelju iza nas, poslije poraza od Javora smo naporno radili i uspjeli da se konsolidujemo. Uspjeli smo da uradimo sve što treba, dobro smo pripremili utakmicu i na kraju pobijedili", počinje priču za MONDO Ljubomir Ristovski, trener novosadskog tima.

Ovako je izgledao meč:

Poslije ubjedljive pobjede koju su Mladosti donijeli Romejn Gal, Kristijan Dalbelo, Novica Maksimović i Nemanja Milić, treneru Ristovskom zasmetala je samo jedna stvar - svi pričaju o Partizanu! Mnogo veći odjek u javnosti imao je debakl crno-bijelih nego pobjeda njegovog tima, iako je partija koju su pokazali u Humskoj jasan signal da dobar fudbal igraju i ekipe koje su niže na tabeli.

"Nama znači mnogo za samopouzdanje, imamo novu ekipu i za njih je veoma bitno da imaju samopouzdanja. Mi smo u startnoj postavi imali sedam novih igrača, koji su stigli u posljednjih mjesec ili mjesec i po dana. Nama je potrebno vrijeme, treba nam prostora da se uigramo i tu će nam mnogo značiti samopouzdanje. Mislim da se u javnosti i u medijima sada mnogo više priča o debaklu Partizana nego o uspjehu mojih momaka. Oni su dali sve od sebe, taktički odlično odigrali, pokazali su kvalitet... Nije mi jasno, sada se više priča o Partizanu! Naš rezultat je dokaz da se u Srbiji igra fudbal, da u zemlji ne postoje samo Zvezda i Partizan nego da i drugi ulažu, da i drugi igraju. Treba više da se priča o našoj pobjedi i kako su moji momci odigrali. Napravili smo iznenađenje protiv Partizana, oni su možda malo više mislili na Evropu nego na utakmicu sa nama", dodaje Ristovski.

Ekipa iz novosadskog naselja Satelit po prvi put u klupskoj istoriji igra u elitnom rangu srpskog fudbala, pa je trijumf nad crno-bijelima za njih istorijski rezultat. Ostvarili su najveću pobjedu u klupskoj istoriji, ali su i tim trenucima brinuli da ne uvrijede domaćina i da se pokažu kao klub na dobrom glasu.

"Nama je ovo najveći rezultat u klupskoj istoriji! Plasman u Superligu koji smo napravili prošle sezone je bio najveći klupski rezultat, a mislim da je ovo još važnije. Vidim da je naša pobjeda nad Partizanom odjeknula i u regionu. Kad se pobijedi Partizan, posebno ovako, onda je vijest i van granica naše države. Mi smo pobjedu proslavili na kulturan i dostojanstven način jer znamo koliko je teško bilo ljudima iz Partizana. Dostojanstveno, kako priliči jednoj ozbiljnoj ekipi, proslavili smo pobjedu - nije to bila neka euforija na samom stadionu u Humskoj. Bilo nam je drago i malo smo se veselili, ali smo bili umjereni. Poštovali smo ljude u Partizanu i mog prijatelja Gordana Petrića, njima nije bilo lako, kao i njihovim navijačima", ističe trener Mladosti.

Pogledajte sve golove sa meča:

Ubedljiv poraz crno-belih u Superligi.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Novosadski klub nije imao jesen za pamćenje. Zbog slabijih rezultata i lošeg plasmana odlučili su da na polusezoni naprave velike promjene, a fudbalska javnost u Srbiji smatra da je Mladost GAT jedan od pobjednika prelaznog roka. U klub su stigli kvalitetni i iskusni fudbaleri, a sada im slijedi najbitniji dio sezone - borba za opstanak protiv timova koji nisu izazov kao Partizan već kvalitetom mnogo približniji njima.

"Uprava kluba, zajedno sa mnom, vrijedno je radila. Pratili smo i pažljivo birali pojačanja, dobro smo ih skuatirali i na kraju zajedno donijeli odluku. Sada nam nije lako jer ima mnogo novih igrača i protiv Javora ste mogli da vidite da to nije sjajno funkcionisalo. Mislim da ćemo vremenom biti sve bolji i bolji - tek mjesec dana zajedno radimo. Čak 16 igrača je otišlo, 12 novih je došlo i potrebno nam je vrijeme. Pojačale su se i sve druge ekipe. Svi imaju ambicije, ali je normalno da se nadamo i da vjerujemo u opstanak. Sigurno neće biti lako, bez obzira na ovu pobjedu protiv Partizana. Nama će za opstanak biti bitna i tri boda osvojena protiv Partizana, ali i samopouzdanje koje smo dobili. Protiv Javora smo ispustili tri boda, sada smo ih vratili i dobili samopouzdanje. Timski duh je tu, ja na njemu insistiram kao trener, a ova pobjeda može da bude mnogo bitna. Sad imamo obavezu da radimo, treniramo i igramo još bolje. Nadam se da će nam to biti vjetar u leđa. Nećemo mi imati problema sa 'manjim' ekipama i drugačijim stilovima. Veoma sam iskusan trener, u ovom poslu sam već 20 godina, znam ja kako treba! Nećemo biti euforični, ekipa ne smije da pomisli da je uradila nešto veliko jer još ništa nismo uradili", zaključio je iskusni trener.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC