• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijačima Partizana zabranili da uđu u Moldaviju! Drama na aerodromu: "Oduzeli nam pasoše, prijete deportacijom"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Velika neprijatnost za navijače crno-bijelih koji su prvi stigli u Moldaviju, da bi podržali Partizan.

 Navijači Partizana zadržani na aerodromu u Moldaviji Izvor: MN PRESS

Grupi od dvanaest navijača beogradskih crno-bijelih, među kojima su i četiri djevojke, zabranjen je ulazak u Moldaviju u koju su se uputili da bi pratili meč Partizana i moldavskog Šerifa, prenose mediji. Meč je na programu u četvrtak od 21 čas, a ova grupa pošla je ranije u obilazak Kišinjeva, u privatnoj režiji, nekoliko dana prije odlaska ekipe na gostovanje.

Ipak, kada su sletjeli u prestonicu Moldavije počeli su problemi. Poslije dolaska na pasošku kontrolu, jedan po jedan srpski državljanin je vođen u stranu i od njih je zahtijevano da sačekaju, pa im je poslije sat vremena rečeno da ne mogu da uđu u zemlju "zbog trenutne sitaucije u državi i zato što su kao Srbi i navijači trenutno nepoželjni u Moldaviji i da će morati da odu", navedeno je.

Situacija još nije razriješena, čekanje i razgovori trajali su četiri sata, FK Partizan i FK Šerif su reagovali i predsjednik moldavskog kluba trudi se da navijačima crno-bijelih bude dozvoljeno da uđu, ali za sada policija to ne dopušta. U grupi navijača je Mirjana Radosavljević iz Beograda i ona se oglasila sa aerodroma. "Nakon pet sati u kojima smo tretirani na vrlo grub način, uz veoma jasno naglašenu diskriminaciju od strane granične službe Republike Moldavije, suočavamo se sa četvorodnevnim boravkom u odjeljku za deportaciju dok čekamo povratni let u petak. Razloge za deportaciju je teško razumjeti ali svode se na to da smo Srbi i navijači i da nam iz tog razloga nije dozvoljen ulaz. Oduzeti su nam pasoši i predati dokumenti na moldavskom jeziku koje traže da potpišemo. Došli smo samo sa jednim ciljem a to je da podržimo Partizan u najvažnijoj evropskoj utakmici. Na kraju smo se suočavali sa podrugljivim komentarima poput: "Ako Putin sutra pošalje raketu, poginućete ovdje!? Zašto da poginete ovdje? Poginite u svojoj zemlji. Čekamo pomoć iz Srbije i nadamo se da će situacija što prije biti rešena. Ponavljam, samo želimo da u četvrtak uveče podržimo naš Partizan!", rekla je Mirjana.

UEFA je predstojeći meč pomjerila iz Tiraspolja u Kišinjev upravo iz razloga što je oblast Pridnestrovlje u kojoj se Šerif nalazi blizu granice sa Ukrajinom. Prema posljednjim informacijama, grupa navijača na aerodromu moraće da sačeka do jutra konačnu odluku vlasti u Moldaviji, a u međuvremenu je prebačena u dio aerodroma predviđen za deportaciju. "Moldavija odbija da plati troškove deportacije, a partizanovci odbijaju da potpišu bilo kakav dokument jer nijedan zakon nisu prekršili. Iščekuju pomoć i reakciju države Srbije i ministarstva spoljnih poslova. Ono što dodatno brine je otvoreno pitanje kakvi problemi se mogu očekivati u narednim danima kada se očekuje dolazak većeg broja navijača, ali i same delegacije FK Partizan", navedeno je.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC