Fudbal

Široki Brijeg u petak protiv Borca otvara drugi dio Premijer lige: Želimo da budemo na nivou koji nas je krasio jesenas!

Autor Dragan Šutvić

Širokobriježani će prvu premijerligašku utakmicu u 2023. godini odigrati u Banjaluci protiv Borca.

Izvor: Promo/NK Široki Brijeg

Proljećna polusezona m:tel Premijer lige BiH počeće u petak (24. februar) duelom Borca i Širokog Brijega, timova koji pretenduju na izlazak na evropsku scenu – ali i na najviši plasman.

Crveno-plavi, domaćini u sutrašnjem duelu (18.00), završili su prvi dio sezone na trećem mjestu sa 33 boda, tri manje od drugoplasiranih Širokobriježana, pa se na terenu Gradskog stadiona očekuje sjajan meč.

"Znamo da je Borac ekipa koja je na domaćem terenu, manje-više, favorit. Treba da ih poštujemo, ali moramo da budemo maksimalno motivisani za ovaj susret", rekao je u najavi utakmice strateg Širokobriježana Ivica Barbarić, koji danas slavi 61. rođendan.

Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Trener tima sa Pecare, govoreći o svojim fudbalerima, podvlači da očekuje da popravi određene stvari u odnosu na kup-duel sa Tuzla sitijem.

"Tu, prije svega, mislim na prepoznavanje situacije i brzo postavljanje u skladu sa situacijom u igri. Ne smijemo da izgubimo kompaktnost koju smo prošli put izgubili, a samim tim i intenzitet i potrebnu koncentraciju", istakao je trener Širokog Brijega.

Defanzivac Ilija Mašić istakao je da ekipa nije psihički pala nakon što je, na domaćem terenu, takmičenje u Kupu BiH završila već u osmini finala.

"Nadam se da ćemo se pokazati u najboljem mogućem svjetlu. Nažalost, nismo prošli u Kupu, ali ne mislim kako je to nešto crno. Želimo da budemo na tragu onih utakmica iz prvog dijela sezone i da nas krase stvari koje su nas tada krasile te da pokušamo osvojiti bod ili bodove."

Utakmicu će direktno prenositi TV Arena sport, a za glavnog arbitra određen je Mirza Kazlagić iz Cazina.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH – 20. kolo

Petak:

Borac - Široki Brijeg (18.00)

Subota:

Igman - Željezničar (13.00)

Sloga - Sloboda (15.00)

Nedjelja:

Posušje - Leotar (13.00)

Tuzla siti - Velež (13.00)

Sarajevo - Zrinjski (17.30)

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt