• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo dva meča pred PRAZNIM tribinama - prvo protiv šampiona, a onda i vječitog rivala!

Autor Dragan Šutvić

Mečeve protiv Zrinjskog (26. februar) i Željezničara (8. mart) Sarajevo će odraditi pred praznim tribinama.

 sarajevo bez publike protiv zrinjskog i željezničara  Izvor: Promo/FK Sarajevo

Pred fudbalerima Sarajeva je niz premijerligaških derbija sve do početka aprila – a dva takva meča, kao domaćini, moraće da odigraju bez prisustva gledalaca!

Naime, Komitet za takmičenje FS BiH na preporuku Komiteta za stadione i bezbjeddnost donio je odluku da zabrani prisustvo navijačima na mečevima Sarajeva protiv Zrinjskog (26. februar) u Vrapčićima i Željezničara (8. mart) u trening-centru FS BiH u Zenici, s obzirom na bezbjednosne rizike kada je riječ o organizaciji ovih mečeva.

Bordo klub se tim povodom oglasio saopštenjem za javnost, koje prenosimo u cjelosti.

"FK Sarajevo obavještava navijače i javnost da smo zaprimili zvaničnu odluku N/FS BiH u vezi sa zabranom prisustva gledalaca na predstojeće dvije prvenstvene utakmice na kojima je naš klub domaćin u Mostaru i Zenici.

Odluku je donio Komitet za takmičenje na preporuku Komiteta za stadione i bezbjednost N/FS BiH, a u obrazloženju se navodi kako postoje veliki rizici u organizaciji utakmica sa aspekta bezbjednosti, zbog čega će se utakmice igrati bez prisustva gledalaca.

U najboljoj namjeri i u skladu s mogućnostima koje su nam pružene, izabrali smo stadione u Zenici i Mostaru za odigravanje dvije predstojeće utakmice kako bi našim navijačima pružili adekvatan ugođaj i užitak praćenja dva derbi meča.

Bez obzira na objektivne razloge probijanja roka na radovima vezanim za zamjenu travnjaka na stadionu 'Asim Ferhatović Hase' FK Sarajevo je pretprio velike gubitke u finansijskom i sportskom smislu, a najviše svakako ispaštaju naši navijači.

FK Sarajevo se ovim putem izvinjava navijačima za sve navedene probleme i neugodnosti, a kao znak zahvalnosti za podršku u ovoj sezoni donesena je odluka da će sezonske karte iz ove takmičarske sezone važiti i za narednu.

Pozivamo sve navijače da na utakmicama na kojim to bude moguće podrže ekipu u što većem broju kako bi svi zajedno prebrodili poteškoće sa kojima se susrećemo u ovoj sezoni i ostvarili zacrtani cilj, a to je plasman u Evropu", navodi se u saopštenju Sarajeva.

Klub sa Koševa je prvi dio sezone završio na petom mjestu sa 25 bodova, a u Kupu BiH je eliminisan već u šesnaestini finala od zeničkog Čelika, pa mu je takmičenje u m:tel Premijer ligi BiH jedini način da predstojećeg ljeta zaigra na evropskoj sceni.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC