DVA BRZA GOLA!

"Baksuz" ostao bez trofeja, Mančester junajted slavi poslije ŠEST godina! (FOTO)

Autor Dragan Šutvić

Mančester junajted je osvojio Liga kup Engleske pošto je savladao Njukasl junajted.

Izvor: Profimedia/David Klein/Sportimage via PA Images

Mančester junajted je večeras savladao Njukasl junajted u finalu Liga Kupa 2:0 (2:0) i tako došao do svog prvog trofeja u eri Erika ten Haga, ali i prvog pehara koji su osvojili u posljednjih šest godina. 

Do pobjede nad ambicioznim "svrakama" došli su još u prvom poluvremenu kada je Kazemiro, fudbaler koji o osvajanju trofeja može da uči igrače "crvenih đavola", pogodio u 33. minutu, dok je sve bilo gotovo pet minuta kasnije kada je holandski defanzivac Sven Botman savladao svog golmana Lorisa Karijusa.

Upravo su svi pogledi bili uprti u Karijusa, poznatog po katastrofalnim procjenama u finalu Lige šampiona 2018. godine u kome je Liverpul koštao pobjede protiv Real Madrida, a iako je odigrao solidan meč - ipak nije uspio da se proslavi i od jvečitog tragičara postane heroj.

Podsjetimo, Mančester junajted je bio u najvećoj krizi bez trofeja još od kraja sedamdesetih i početka osamdesetih godina. U periodu od 1977. do 1983. godine nisu osvojili nijedan pehar, a onda ih je Aleks Ferguson potpuno promijenio. Vidjećemo da li će to uspjeti i Erik ten Hag.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!