POZNATO

Isplivali glasovi za najboljeg fudbalera svijeta - njih su podržali Piksi Stojković i Dušan Tadić!

Autor Nebojša Šatara

Dragan Stojković Piksi i Dušan Tadić dali su glasove u tradicionalnom izboru za fudbalera svijeta.

Izvor: Kurir/Dado Đilas

Lionel Mesi proglašen je za najboljeg igrača svijeta u izboru FIFA ispred Kilija Mbapea i Karima Benzeme. S obzirom na to da se nagrada odnosi na kalendarsku 2022, u kojoj je Mesi osvojio Svjetsko prvenstvo, nije iznenađenje što je trijumfovao ispred Benzeme, osvajača "Zlatne lopte" nakon podizanja pehara Lige šampiona, odnosno klupskog saigrača Mbapea koga je pobijedio u finalu Mundijala.

Mesi je ubjedljivo najviše glasova dobio i od selektora, kapitena, novinara, kao i navijača, a favorizovali su ga i srpski predstavnici - Dragan Stojković i Dušan Tadić.

Tako je Piksi kao svog prvog favorita stavio Lionela Mesija, i dodijelio mu pet bodova, tri je dobio Kilijan Mbape, dok je jedan išao na adresu hrvatskog kapitena Luke Modrića. U konačnom zbiru Modrić je bio četvrtoplasirani, a srpski selektor je podržao Hrvata, koji je ušao i u idealni tim. U više navrata je Stojković isticao da poštuje Modrića, pa na kraju ovaj glas i ne čudi.

Što se tiče Tadića, glasao je baš kako je i glasio glavni poredak: Mesi, Mbape i Benzema. Za razliku od prethodnih godina kada je bilo mnogo čudnih glasova, ovoga puta nije bilo "bisera", s tim da vrijedi istaći da je Džud Belingam, ako se pita kapiten Gvajane, najbolji fudbaler za 2022. godinu.

Interesantno, Mesi je glasao za Nejmara kao najboljeg igrača godine, Mbapea kao drugoplasiranog, a Benzemu mu je na trećem mjestu, međutim pošto se Francuz naljutio - nije ni došao na ceremoniju.

(MONDO)