Fudbal

Namjestio meč za 300 EVRA, sad sudi Ligu šampiona: Španci pokrenuli buru, ali UEFA ne reaguje - Nijemac će suditi Realu!

Autor Bojan Jakovljević

Feliks Cvajer nema baš najčistiju biografiju, ali će ipak suditi meč nokaut faze Lige šampiona između dva velikana.

Izvor: Profimedia

Real Madrid i Liverpul od 21 čas igraju revanš meč osmine finala Lige šampiona, a španski "As" je objavio tekst u kome je podsjetio na ne tako slavnu prošlost Feliksa Cvajera. Ovaj 41-godišnji njemački sudija dijeliće pravdu na meču dva evropska giganta, a u prošlosti je bio umiješan u namještanje utakmica.

Skandal na koji je "As" podsjetio desio se davne 2005. godine kada je Cvajer bio pomoćnig glavnog sudije Robeta Hojzera koji je pravosnažno osuđen i suspendovan zbog namjernog uticanja na rezultate utakmica njemačkih nižih liga, počev od "cvajte" pa naniže.

Prema navodima španskih medija, u svemu tome je učestvovao i Cvajer koji je da bi pomogao tadašnjem trećeligašu Vupertalu uzeo 300 evra mita i zbog toga je bio suspendovan na šest mjeseci. Ipak, skoro 20 godina kasnije on je jedan od elitnih evropskih sudija i sada će dijeliti pravdu na meču na kome sve izgleda već riješeno.

U prvoj utakmici na "Enfildu" Liverpul je poveo 2:0 pogocima Darvina Nunjeza i Mohameda Salaha, a odna se potpuno ugasio. Real Madrid je sa po dva gola Vinisijusa i Karima Benzeme i jednim golom Edera Militao pobijedio sa 5:2, pa sada samo pravo čudo može da odvede tim Jirgena Klopa dalje.