Otkud to?!

Bivši igrač Zvezde pred transferom karijere! U Srbiji izveo magiju, a sa 34 pojačava velikana! (VIDEO)

Autor Bojan Jakovljević

Mnogi navijači Crvene zvezde zaboravili su da je prije više od deset godina za njihov tim igrao brazilski fudbaler Bruno Mezenga.

Izvor: MN PRESS

Nekadašnji napadač Crvene zvezde u samom finišu igračke karijere mogao bi da napravi jedan od najčudnijih transfera! Brazilski velikan Santos zainteresovan je da u svoje redove dovede Brunu Mezengu (34), golgetera koji u Srbiji nije uspio da se dokaže, ali sada u rodnoj zemlji doživljava drugu mladost.

Mezenga je trenutno član ekipe Agua Santa i sa tim timom je u državnom prvenstvu Paulista napravio pravu senzaciju. Stigli su do finala, uz njegove fantastične partije, zbog čega je slavni crno-bijeli klub bacio oko. Tim za koji su svojevremeno nastupali Pele i Nejmar već je u odmaklim pregovorima oko angažovanja napadača koji se u srpskom fudbalu zadržao samo šest mjeseci.

Pogledajte detalje iz tog dijela njegove karijere:

Mezenga je u Srbiju stigao tokom ljeta 2011. godine, što mu je bila peta pozajmica na koju ga je poslao Flamengo. Tokom čitave jeseni je pokušavao da pronađe golgetersku formu, a čak i najvatreniji navijači Crvene zvezde sada bi imali poteškoća da se sjete kakav mu je bio učinak u srpskom klubu. Ipak, jedna majstorija se ne zaboravlja.

Brazilac je sakupio 18 mečeva, postigao pet golova od čega su dva bila u evropskim kvalifikacijama, ali najveća majstorija vidjela se u srpskom fudbalu. Bruno Mezenga je na veoma atraktivan način pogodio mrežu Smedereva, što je postao jedan od kultnih trenutaka u godinama koje su bile teške za crveno-bijele. Pogledajte tu majstoriju:

Bruno Mezenga petom
Izvor: YouTube/Crni Guja

Tagovi