Fudbal

ZVEZDA OSTAJE BEZ NAPADAČA ZA LIGU ŠAMPIONA? Zablistao, pa "digao nos" - traži ogromnu platu

Autor Bojan Jakovljević

Izgleda da će Crvena zvezda morati da se okrene novim rješenjima u napadu.

Izvor: Profimedia

Crvena zvezda sprema tim za Ligu šampiona i već znamo da će novi trener Barak Bahar na raspolaganju imati Marka Stamenića (Kopenhagen) i Pitera Olajinku (Slavija Prag), a generalni direktor Zvezdan Terzić najavio je još nekoliko pojačanja. Jedno od imena koje se najčešće spominju posljednjih nedjelja je i napadač Žan-Filip Krasoiz Sent Etjena, međutim izgleda da je zapelo i da će na "Marakani" možda morati da potraže novo rješenje.

"Sportski žurnal" javlja da je Kraso tražio previše novca i da zbog toga Crvena zvezda neće moći da ga dovede, odnosno čini se da će se okreniti nekim novim imenima koja su u tefteru tehničkog direktora Marka Marina.

"Finansijska potraživanja oko plate postala su prevelika, strijelac 16 golova u Drugoj ligi Francuske ove sezone smatra da bi mogao da dođe do veće zarade od 1 do 1,2 miliona evra po sezoni u nekoj od pet najjačih liga Evrope", piše današnji "Žurnal" i dodaje da nakon što je Kraso obavijestio Crvenu zvezdu da želi da sačeka druge ponude, počeli su više nego aktivno da razmišljaju o drugim imenima.

Napadač iz Obale Slonovače, koji je inače rođen u Štutgartu, postaje slobodan tokom ljeta, a ove sezone je u drugom rangu francuskog fudbala upisao 16 golova i devet asistencija. Njegov klub se neće vratiti u elitni rang, ali Kraso izgleda planira da naredne godine igra u Ligi 1.

Podsjetimo, Crvena zvezda u svojim redovima od napadača ima samo Aleksandra Pešića, dok je neizvjesno da li će otkupiti pozajmljenog Marka Rakonjca iz Lokomotive, dok je mladi Jovan Mijatović ipak više krilo.