NA POBJEDU

Sarajevo u Banjaluci napada drugo mjesto - Varešanović optimista: Nemamo šta kalkulisati, idemo na pobjedu

Autor Bojan Jakovljević

Trener Sarajeva uvjeren da njegov tim može do pozitivnog rezultata na gostovanju Borcu u Banjaluci (nedjelja, 19.30).

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Derbi i utakmica koja će obilježiti fudbalski vikend u BiH biće odigrana na Gradskom stadionu u Banjaluci u nedjelju od 19.30.

Snage će odmjeriti Borac i Sarajevo, dvije ekipe koje se bore za izlazak na međunarodnu scenu.Trenutno su "crveno-plavi" u boljoj poziciji, imaju četiri boda više od sutrašnjeg rivala, te nema sumnje da nas u Banjaluci očekuje izuzetno zanimljiv duel.

"Nakon što smo odigrali tri utakmice u sedam dana, sada smo napokon dobili priliku za malo duži odmor. Spremni dočekujemo utakmicu sa Borcem, te ćemo u Banjaluci dati sve od sebe da još jednom obradujemo naše navijače i nastavimo ovaj pobjednički niz", rekao je trener Sarajlija Mirza Varešanović.

Ističe kako kalkulacije nema i ne smije ih biti, jer njegov tim želi plasman u Evropu.

"I dalje stojim iza svoje izjave da mi nemamo šta da kalkulišemo i da treba da idemo u svakoj utakmici na pobjedu. Tako će biti i na ovom gostovanju."

Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

Iako je Sarajevo u jednom dijelu sezone bilo u donjem dijelu tabele, čak bliže zoni ispadanja nego mjestima koja vode u Evropu, dolaskom Varešanovića stvari su krenule nabolje.

"Na polusezoni smo bili u nezavidnoj situaciji, a došli smo do toga da sada sami odlučujemo o svojoj sudbini. Trenutno se nalazimo na poziciji koja nas vodi u evropska takmičenja, a pobjedom bi taj status još više učvrstili, te bi imali priliku da napadnemo drugo mjesto koje bi sigurno popravilo dojam ove sezone”, poručio je Varešanović.

(MONDO)