Fudbal

Predsjednik Borca žestoko po treneru Sarajeva: Čestitka "nekog" Mirze Varešanovića bitna kao snijeg na Madagaskaru!

Autor Nebojša Šatara

Prvi čovjek banjalučkog Borca Milan Tegeltija prokomentarisao je izjavu trenera Sarajeva Mirze Varešanovića koji nije želio da čestita Banjalučanima na pobjedi.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Crveno-plavi su savladali klub sa "Koševa" u derbiju 30. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine golom Fedora Predragovića u finišu utakmice koju su obilježila i tri crvena kartona sudije Miloša Gigovića za goste, uključujući i trenera Mirzu Varešanovića.

Na konferenciji za štampu, strateg sarajevske ekipe je odbio da čestita Borcu na trijumfu, a taj njegov potez je na Tviteru prokomentarisao Milan Tegeltija, predsjednik kluba sa Gradskog stadiona.

"S istoka digla se prašina, proradila Borčeva mašina. Evropa izborena, sad je zadržavanje drugog mjesta koje je veoma bitno prioritet. Da li će neki Mirza Varešanović da čestita Borcu ili ne, bitno je kao snijeg na Madagaskaru. Prvi cilj ostvaren, idemo dalje, aj Borac!", napisao je Tegeltija.

Borac se sa nova tri boda učvrstio na drugoj poziciji sa 55 bodova i siguran je učesnik u evropskim takmičenjima naredne sezone, dok je Sarajevo na trećem mjestu sa 48 bodova i već u petak mu predstoji gradski derbi protiv Željezničara.

Inače, Mirza varešanović je u igračkoj karijeri, osim matičnog Sarajeva branio boje francuskog Bordoa, atinskog Olimpijakosa, Austrije iz Beča i turskog Bursaspora gdje je i 2003. godine okačio kopačke o klin.

Kao trener s klupe je još predvodio sarajevski Olimpik, Velež iz Mostara, Tuzlu siti i omladinsku selekciju Bosne i Hercegovine.

(mondo.ba)