• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjednik Borca žestoko po treneru Sarajeva: Čestitka "nekog" Mirze Varešanovića bitna kao snijeg na Madagaskaru!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Prvi čovjek banjalučkog Borca Milan Tegeltija prokomentarisao je izjavu trenera Sarajeva Mirze Varešanovića koji nije želio da čestita Banjalučanima na pobjedi.

 Milan Tegeltija o čestitki Mirza Varešanović Izvor: Mondo/Slaven Petković

Crveno-plavi su savladali klub sa "Koševa" u derbiju 30. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine golom Fedora Predragovića u finišu utakmice koju su obilježila i tri crvena kartona sudije Miloša Gigovića za goste, uključujući i trenera Mirzu Varešanovića.

Na konferenciji za štampu, strateg sarajevske ekipe je odbio da čestita Borcu na trijumfu, a taj njegov potez je na Tviteru prokomentarisao Milan Tegeltija, predsjednik kluba sa Gradskog stadiona.

"S istoka digla se prašina, proradila Borčeva mašina. Evropa izborena, sad je zadržavanje drugog mjesta koje je veoma bitno prioritet. Da li će neki Mirza Varešanović da čestita Borcu ili ne, bitno je kao snijeg na Madagaskaru. Prvi cilj ostvaren, idemo dalje, aj Borac!", napisao je Tegeltija.

Borac se sa nova tri boda učvrstio na drugoj poziciji sa 55 bodova i siguran je učesnik u evropskim takmičenjima naredne sezone, dok je Sarajevo na trećem mjestu sa 48 bodova i već u petak mu predstoji gradski derbi protiv Željezničara.

Inače, Mirza varešanović je u igračkoj karijeri, osim matičnog Sarajeva branio boje francuskog Bordoa, atinskog Olimpijakosa, Austrije iz Beča i turskog Bursaspora gdje je i 2003. godine okačio kopačke o klin.

Kao trener s klupe je još predvodio sarajevski Olimpik, Velež iz Mostara, Tuzlu siti i omladinsku selekciju Bosne i Hercegovine.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Prase

Za koje klubove je igrao Tegeltija, što to niste napisali?

HOĆEMO EVROPSKI BORAC

Dovesti jake sponzore za ozbiljna pojačanja, tipa 3-4 stranca na nivou Zvezde i Partizana i igrače kao što su Bilbija, Grahovac, Jovičić... pa ako je ikako moguće i Đorđe Despotović i Gojko Cimirot. Poboljšati skauting i mlađe kategorije.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC