• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"NE ŽELIM DA ČESTITAM BORCU!" Trener Sarajeva "zakuvao" sa novinarima, pa napustio pres-konferenciju!

Autor Dragan Šutvić

Strateg bordo tima demonstrativno je, nakon jednog pitanja, otišao sa konferencije za novinare.

 borac sarajevo varešanović otišao sa pres konferencije Izvor: Mondo/Slaven Petković

Borac je trijumfovao u derbiju nad Sarajevom (1:0) i ovjerio nastup na evropskoj sceni, a prilično burno bilo je na konferenciji za novinare nakon meča.

Strateg Sarajeva Mirza Varešanović obratio se banjalučkim novinarima, istakavši, između ostalog, da ne želi da čestita rivalu na pobjedi!

"Ne bih ništa spominjao o utakmici, mislim da je bh. sportska javnost sve vidjela. Želio bih da čestitam svojim igračima na dobroj igri, herojskoj borbi i ovo je bio jedini način da se mi zaustavimo. Ne želim Borcu da čestitam na pobjedi, uvijek poslije svake utakmice čestitam protivničkoj ekipi na pobjedi, na dobroj igri, ali to ovog momenta ne želim. Najviše sam razočaran situacijom gdje pomoćni trener Borca, koji je zarađivao hljeb u Sarajevu, psuje mom igraču majku, sa kojim je i radio sa njim u Sarajevu. E to je najveći šamar... Ja dotičnog i ne znam, ne znam kako se zove, ali znam da je pomoćni trener u Borcu. Vinku Marinoviću svaka čast, to je veliki gospodin, ali njegov pomoćnik je veliki primitivac da mu ja jednostavno ne znam ni ime. Bio je u Sarajevu, jeo je hljeb u Sarajevu, i da psuje majku igraču sa kojim je sarađivao, to je dno dna", rekao je trener bordo tima.

Nakon novinarskog pitanja da prokomentariše situaciju kada je Jakov Blagaić oštro fauliran u finišu prije koškanja igrača dva tima i da je fudbaler Sarajeva eventualno zaslužio čak i crveni karton, Varešanović je demonstrativno napustio konferenciju za novinare.

"Je li vi imate obraza da spominjete suđenje? Nemojte molim vas... Ja ne spominjem suđenje, nemojte ga ni vi spominjati. Ja ne bih imao obraza suđenje da spominjem, dajte molim vas... Toliko, hvala lijepo", rekao je Varešanović i napustio Trofejnu salu Gradskog stadiona.

Pogledajte i fotografije sa utakmice:

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Stevo

Čovjek je sve upravu, Gigović je danas očigledno navlačio Borcu.

Čova buraz

Pa tebe Varešanoviću ni tvoji ne vole....ko uopšte i benda tvoj komentar.....dosta ste i vi kolo vodili na svoje čaršijske fore....sad je naše vrijeme... Aj Borac....forza Banja Luka....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC