Uživo

SPEKTAKL U LIGI ŠAMPIONA - BOMBE VINISIJUSA I KEVINA! Real zaustavio Holanda, Siti uzeo šta je htio!

Završen je prvi meč polufinala.

Izvor: Profimedia

Dobar fudbal - uz oprez jer je polufinale Lige šampiona u pitanju - gledali smo na meču Real Madrida i Mančester sitija. Polufinalni dvomeč u elitnom evropskom takmičenju nije nam donio ime učesnika finala, ali ko je to mogao i da očekuje kada su ovakva dva tima na terenu. Real Madrid i Mančester siti remizirali su u prvom polufinalu Lige šampiona (1:1) i spektakl pomjerili za osam dana.

Englezi su bolje otvorili meč, aktuelni šampion Evrope mučio se prvih pola sata, a zatim... Vinisijus Žunior je iz prvog udarca Reala ka golu Edersona uzatresao mrežu i postavio rezultat kojim se otišlo na odmor. To nije bilo dovoljno da se pobijedi, jer je na sličan način u drugom dijelu meča Kevin de Brujne savladao Kurtou i poravnao rezultat na stadionu "Santijago Bernabeu".

U drugom polufinalnom paru sastaju se velikani italijanskog fudbala, gradski rivali Inter i Milan. Njihov prvi meč na programu je u srijedu, a revanš šest dana kasnije.

Detalje meča pronađite u sekciji RAZVOJ DOGAĐAJA.

22:53

KRAJ MEČA - 1:1!

Real Madrid i Mančester siti odložili za nedelju dana odluku o finalisti Lige šampiona.

22:50

90. minut - Čuameni!

Najbolji potez dosadašnjeg dela utakmice nije gol samo zahvaljujući Edersonu koji je loptu izbacio u korner. Rezervista Čuameni raspalio je po lopti sa oko 25 metara, nakon što mu je Benzema namestio odakle da šutne, a golman Sitija je reagovao na pravi način.

22:42

Gol Sitija!

Pogledajte pogodak kojim je engleski tim stigao do izjednačenja: 

Real - Siti 1:1, De Brujne
Izvor: YouTube/Arena sport TV

22:35

De Brujne i Kurtoa!

Vezni fudbaler Mančester sitija postigao je gol, a sa golmanom Real Madrida ima dugogodišnje neprijateljstvo. Njibh dvojica su nekada bili najbolji drugari, čak i cimeri kada igraju za reprezentaciju, a onda je jedna žena to promenila. Dok je Kurtoa branio za Atletiko Kerolajn Lajnen je posetila Madrid, tamo prevarila Kevina i zauvek pokvarila odnos dvojice prijatelja.

22:28

67. minut - KEVIN DE BRUJNE!

Iskopirao je Vinisijusa najbolji belgijski fudbaler! Poigravali su se igrači Reala pred svojim golom, lopta je došla do Kevina de Brujnea, a vezni igrač Sitija je sa dvadesetak metara pogodio gol iza Kurtoe. Za razliku od mladog Brazilca on je pogodio spoljnim delom stopala.

22:16

55. mintu - Holand!

Kako je osetio trenutak David Alaba... Ostao je jedan korak iza napadača Mančester sitija i baš mu je to bilo potrebno da na vreme ukliza, blokira udarac i loptu pošalje u korner. Da je malo zakasnio, Holand bi imao idealnu priliku za izjednačenje.

22:11

50. minut - Benzema!

Sjajna akcija Madriđana na početku drugog dela meča, zatim i šut Francuza iz dobre pozicije, ali lopta odlazi preko gola...

22:05

46. minut - Nastavljamo!

Još 45 minuta spektakla u Madridu je pred nama!

21:51

POLUVREME - 1:0!

Fudbaleri Real Madrida počeli su polufinalni meč protiv Mančester sitija u podređenom položaju, ali je Vinisijus Žunior postigao jedini gol u prvom delu meča. Brazilski krilni napadač raspalio je po lopti i sa dvadesetak metara savladao Edersona, za ogromnu prednost domaćeg tima u Madridu.

21:49

Gol Reala!

Pogledajte pogodak Vinisijusa Žuniora protiv Mančester sitija:

Real - Siti 1:0, Vinisijus
Izvor: YouTube/Arena sport TV

21:38

36. minut - VINISIJUS ŽUNIOR!

Prvi šut u okvir gola, dok smo kukali kako Real ne upućuje udarce, i odmah pogodak za Madriđane! Vinisijus Žunior je sa dvadesetak metara raspalio po lopti i matirao zemljaka Edersona, koji je bio potpuno nemoćan u ovoj situaciji!

21:37

35. minut - Benzema!

Dobar napad Reala nije završen udarcem ka golu jer je kapiten Mnadriđana igrao rukom u kaznenom prostoru rivala. Još nismo videli nijedan udarac ka golu Mančester sitija. Retko se to dešava Realu...

21:32

30. minut - Povreda Gundogana!

Kapiten Mančester sitija ostao je na travi nakon duela sa Antonijem Ridigerom, koji je bio malo grublji u toj situaciji. Nakon ukazivanja lekarske pomoći deluje da će nemački fudbaler turskog porekla biti sposoban da odigra meč do kraja.

21:27

25. minut - Benzema!

Samo je nekoliko centimetara falilo da Karim Benzema stigne do najbolje prilike na meču. Izvukao se Francuz na drugu stativu i bio spreman da loptu pošalje u mrežu, ali je Ruben Dijas vrhovima kopačke intervenisao i otklonio opasnost. Igra se dalje, nema pogodaka u Madridu!

21:17

15. minut - Holand!

Centralna figura u uvodnim minutima meča, koji pripadaju gostima iz Engleske, jeste Erling Holand. Do sada ni na jednu stvorenu priliku nije reagovao u svom stilu, ali je konstantno opasnost po gol Kurtoe. Naravno, tako nešto se i očekivalo od najboljeg igrača Gvardiolinog tima.

21:02

1. minut - Počeo je spektakl!

Prati prvi meč polufinala Lige šampiona u ovoj sezoni, u Madridu igraju Real i Siti. Uživajte!

20:50

Još jednom, postave!

Ovo su timovi za večeras! Prvo Real:

A zatim Siti:

20:40

Gvardiola pre meč!

Ovako se Pep pripremao za susret sa svojim najvećim protivnikom:

20:30

Mečevi iz prošle sezone!

Kakav smo spektakl gledali kada su se prethodne sezone Real Madrid i Mančester siti sastali u polufinalu Lige šampiona... Prvi meč se igrao u Mančesteru 26. aprila i domaći tim je pobedio (4:3), a revanš u Madridu sedam dana kasnije doneo je uzbuđenje kakvo se u fudbalu ne viđa često. Gosti su poveli preko Rijada Mareza i u 90. minutu su imali dva gola "viška", ali je Rodrigo u nadoknadi dva puta tresao mrežu i doneo produžetke ekipi Karla Anćelotija.

Tada je već sve bilo gotovo, iako je trebalo da se igra još pola sata. Gvardiola ekipa je stala, a Karim Benzema je sa bele tačke u 95. minutu doneo Realu prednost koja ih je odvela u finale. Kasnije su pobedom nad Liverpulom nakon gola Vinisijusa Žuniora osvojili još jednu evropsku titulu.

20:20

Realov trio!

Rekorderi po broju osvojenih trofeja u Ligi šampiona su Kristijano Ronaldo, Karim Benzema, Dani Karvahal i Luka Modrić, sa po pet osvojenih trofeja! Portugalac nema šansu da se "odlepi" ove sezone, a trojica igrača Reala mogli bi da se izoluju od nekadašnjeg saigrača.

Izvor: Profimedia/Profimedia/Sergio Ruiz/Pressin PS_230405_032

20:10

Impresivni Holand!

Erling Braut Holand je čovek o kojem se piše i priča ove sezone! U aktuelnoj sezoni Norvežanin je postigao 12 golova u elitnom evropskom takmičenju i jako su male šanse da će ga iko prestići do kraja takmičenja. Napadač Mančester sitija i večeras će biti najveća pretnja po gol Real Madrida i mrežu iza Kurtoe. 

Izvor: Profimedia

20:00

Finale!

Pobednik dvomeča čiji prvi deo gledamo večeras u finalu će igrati protiv jednog od velikana iz Milana, a taj susret na programu je 10. juna 2023. godine. Mesto odigravanja biće stadion Ataturk u Istanbulu, zdanje na koje može da stane gotovo 75.000 navijača, a koji poslednjih nekoliko sezona kao svoj dom koristi Karagumruk.

19:45

SASTAVI!

Real Madrid: Kurtoa - Karvahal, Ridiger, Alaba, Kamavinga - Valverde, Kros, Modrić - Rodrigo, Vinisijus - Benzema

Mančester siti: Ederson - Voker, Stons, Dijas, Akandži - Rodri, Gundogan, De Brujne - B. Silva, Griliš - Holand

19:35

Raspored Lige šampiona!

Prvi mečevi:

  • 09. maj, Real Madrid - Mančester siti
  • 10. maj, Milan - Inter

Drugi mečevi

  • 16. maj, Inter - Milan
  • 17. maj, Mančester siti - Real Madrid
19:25

Dobro veče!

Fudbaleri Real Madrida i Mančester sitija će večeras odigrati prvi meč polufinala Lige šampiona, a mnogi ovaj dvomeč smatraju za finale pre finala. Nema sumnje da će bolji tim iz ovog dvomeča imati veće šanse da se domogne najprestižnijeg evropskog trofeja, a nas čeka 180 minuta fantastičnog fudbala!

Ukratko

  • Real - Siti 1:1
  • Prvi meč polufinala
  • Madriđani brane titulu
učitaj još +