LOŠE VESTI

Siti obrukao Real, a to nije sve! "Kraljevskom klubu" oduzimaju bodove, Anćelotijev tim napravio strašan propust

Autor Goran Arbutina

Zbog nedopustive greške na meču španskog prvenstva, Real Madrid bi mogao da ostane bez pobjede nad Hetafeom.

Izvor: Profimedia

Real Madrid je deklasiran u polufinalu Lige šampiona pošto ih je Mančester siti u revanšu savladao 4:0 (ukupni rezultat 5:1), tako da ova sezona neće nikako biti uspješna za "kraljevski klub" koji je uspio da osvoji samo Kup Kralja. I dok se uveliko priča o smjeni trenera Karla Anćelotija, stižu informacije koje će dodatno zabrinuti navijače - prijeti im čak i oduzimanje bodova u španskom prvenstvu!

Real Madrid je za vikend pobijedio Hetafe 1:0 golom Marka Asensija, ali bi Fudbalski savez Španije mogao da im obriše bodove zbog krupne greške njihovog tima. Sve se dogodilo u 84. minutu kada je strijelac gola Asensio krenuo da izlazi iz igre, međutim sve se poklopilo sa povredom Kamavinge - tako da je Karlo Anćeloti na kraju njega povukao sa terena.

Hetafe tvrdi da je napravljen veliki propust i da je Odriozola mogao da uđe samo umjesto Asensija, koji je već izašao sa terena, tako da izmjena ne može da bude važeća. Hetafe je odmah uložio protest Savezu i u naredna tri dana Real Madrid će voditi administrativne bitke da dokaže da nisu krivi. Pravila su takva da im nikako ne idu u korist i stvarno se čini da će utakmicu izgubiti za "zelenim stolom", što bi ih ostavilo i bez drugog mjesta na tabeli.

Trenutno imaju 71, a trećeplasirani Atletiko 69, dok bi sa tri boda za Hetafe dosta toga bilo promijenjeno u borbi za opstanak. Klub iz predgrađa bi skočio na 14. mjesto, dok bi u opasnu zonu pao Valjadolid. Podsjetimo, do kraja sezone ostala su četiri kola.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt