Fudbal

Crvena zvezda i Partizan o ovome mogu da maštaju! Dinamo od jednog igrača uzima preko 33 miliona evra

Autor Dragan Šutvić

Dinamo Zagreb dobiće još novca za transfer Joška Gvardiola.

Izvor: Profimedia

Dinamo Zagreb samo od transfera Joška Gvaridola zaradiće preko 33 miliona evra! Prvo je za prelazak direktno iz hrvatskog kluba u njemački Lajpcig inkasirao 18.800.000 evra, sada čeka procente i od prelaska u Mančester siti. Zagrepčanima pripada 20 odsto od njegovog odlaska kod Pepa Gvardiole, Nijemci traže preko 100 miliona evra uz razne bonuse i ako se to ostvari u kasu Hrvata stiže još oko 14 miliona evra.

Zvuči nevjerovatno, ali je to način na koji Dinamo posluje već dugi niz godina. Obavezno u transfere igrača ubacuje i klauzule od narednih prodaja. Djeluje da je prelazak u Siti skoro gotova stvar i kada novac legne na račun Lajpciga, dio će preći u Dinamo. Dakle, samo od jednog igrača zaradiće više od 33 miliona evra, nešto o čemu dva najveća srpska kluba Crvena zvezda i Partizan u ovim momentima mogu samo da maštaju.

I to nije sve, Dinamo bi od još dvojice hrvatskih igrača mogao dodatno da zaradi. Ne ovoliko, ali dovoljno. Ukoliko Marcelo Brozović ode iz Intera u Saudijsku Arabiju inkasiraće 10 odsto od tog transfera, a spominje se da je u pitanju suma od 23 miliona evra. U prevodu, 2,3 miliona idu u Zagreb, dok bi za prelazak Matea Kovačića iz Čelsija u Siti trebalo da stigne oko 600.000 evra. Sve ukupno oko 36 miliona evra za tri igrača.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!