• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ŽIVOT DAMO, KOSOVO NE DAMO!" Franjo ne staje: Hapsili me na Partizanu, na Zvezdi sam spasavao djecu! To sve ima u MUP-u

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Bivši hrvatski reprezentativac je pun anegdota i iz košarke i iz fudbala

 Franjo Arapović o hapšenju zbog Kosovo ne damo Izvor: MN PRESS

Poznati hrvatski košarkaš Franjo Arapović već je poznat po kontroverznim izjava, a veliku pažnju izazvala je i njegova prepričana anegdota sa utakmice Partizan - Dinamo, odigrane 1989. godine. Tog proljeća on je sa Cibonom u Mariboru nastupao na Kupu Jugoslavije u košarci, a potom je uhapšen na fudbalskoj utkamici Partizan - Dinamo.

Kako kaže za portal net.hr, sve zbog jakne koju je obukao za taj meč.

"Ja sam vam igrao u petak i subotu finale Kupa Jugoslavije u Mariboru, a mene hapse u nedjelju na utakmici Partizan - Dinamo jer sam imao bedževe koji su bili moderni, imao sam džins jakne i piše na njemu 'život damo, Kosovo ne damo'. To sam kupio normalno u dućanu u kiosku u Ljubljani. I onda me stave u maricu pet sati, trideset hiljada ljudi me vidjelo da me policija vodi. Rekli su samo mom bratu - ti ideš desno, a on s nama. Odveli su me u Petrovu u garažu i tamo sam bio do naveče. Sud je na kraju odlučio da mi se sve oduzeto vrati, da ništa nisam kriv jer se sve to moglo legalno kupiti. Oba sporna bedža su mi vratili."

On je rekao da je bio u centru pažnje i godinu kasnije, na kultnoj i nikad odigranoj utakmici Dinamo Zagreb - Crvena zvezda. "Spasavao sam djecu na 13. maj 1990. kad je bio bačen suzavac. Bio sam i na toj utakmici Dinama kad su bili neredi. Sve je to istina. Sve se to može naći i danas u MUP-u."

Arapović je u okviru istog intervjua pozitivno govorio i o marionetskoj Nezavisnoj državi Hrvatskoj, fašističkoj tvorevini koja je postojala od 1941. do 1945. i koja je ostala upamćena po brojnim ratnim zločinima i zvjerstvima nad Srbima, Jevrejima, Romima, kao i Hrvatima neistomišljenicima.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC