Fudbal

Vlahović i Kostić ostali bez jednog saigrača: Kolumbijac napustio Juventus nakon OSAM godina!

Autor Dragan Šutvić

Kvadrado više nije član bjankonera.

Izvor: EPA/ALESSANDRO DI MARCO/ANSA

Nakon osam godina, Huan Kvadrado više neće nositi dres Juventusa.

Kolumbijskom internacionalcu i saigraču Filipa Kostića i Dušana Vlahovića istekao je ugovor sa bjankonerima, a nakon što nije došlo do dogovora oko novih uslova, dvije strane su se razišle, a nakon svega se Kvadrado oglasio na društvenim mrežama.

"Istorija velike ljubavi. Ovaj dan je tačka na sve što sam prošao noseći dres Juventusa u posljednjih osam godina. Pobjeđivali smo i slavili zajedno, ujedinjeni sa ciljem da prevaziđemo teške trenutke. Uvijek i samo da branimo ovaj legendarni crno-bijeli dres. Za sve ove posebne trenutke, želim da se zahvalim navijačima i klubu, velikoj porodici koja je prema meni uvijek imala naklonost i poštovanje. I sada, nakon 314 utakmica i 11 trofeja podignutih u nebo slaveći Boga, došao je trenutak da vas pozdravim, čak iako ovo nije 'zbogom' Juventusu. Hvala vam, bilo je sjajno! Do kraja!", napisao je Kvadrado na Instagramu.

U klub je Kvadrado stigao 2015. godine kao pozajmljeni igrač Čelsija, a "punopravni" član torinskog kluba postao je u ljeto 2017. godine, kada ga je Juventus platio londonskom klubu 26.8 miliona evra.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)