• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako Alegri ode, Juventus već zna ko će ga zamijeniti? Dva imena u opticaju - čeka se odluka trenutnog "šefa"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Aktuelni trener "stare dame" dobio je ponudu iz Saudijske Arabije.

 Masimilijano Alegri Izvor: Shutterstock

Prema izvještajima italijanskih medija, Juventus bi mogao da se okrene poznatim licima ukoliko trenutni trener Masimilijano Alegri napusti klub zarad unosne ponude iz Saudijske Arabije.

Prema brojnim napisima iz Italije, Alegri je dobio novu ponudu da se preseli u Saudijsku Arabiju, koja se, prema "La Gazeti delo Sport", kreće oko 30 miliona evra godišnje, što je više od trostrukog iznosa koji trenutno zarađuje u Torinu. Još uvijek nije otkriveno koji klubovi su ponudili ugovor Alegriju, ali "Gazeta" tvrdi da je najvjerovatnije rijč o Al-Hilalu i Al-Ahliju, iako je situacija malo komplikovana s obzirom na to da Saudijska federacija kontroliše aktivnosti transfera u ligi.

S druge strane, "Kalčomerkato" piše da Alegri i dalje namjerava da ostane sa "bjankonerima", gdje trenutno ima važeći ugovor do kraja sezone 2024/25.

Međutim, u slučaju da Alegri napusti klub i krene u nove poduhvate na Bliskom istoku, italijanski novinari vjeruje da bi Antonio Konte mogao da se vrati u klub, gdje je proveo tri više nego uspješne godine na Alijanc stadionu između 2011. i 2014. godine.

Vjeruje se da bi Konte, ukoliko se vrati trenerskom poslu, želio da radi ili u Torinu ili u Milanu kako bi ostao blizu svoje porodice.

Ukoliko Konte ne bude dostupan, jedna od ideja je i Igor Tudor. Hrvatski stručnjak, koji je 1. juna najavio odlazak iz Marseja, proveo je jednu sezonu (2020/21) kao pomoćnik Andrei Pirlu, prije nego što su obojica smijenjeni sa dužnosti na kraju te sezone.

Dva trenera razlikuju se po iskustvu i stilu igre, ali bi mogli da nastave ono što je započeo Alegri.

Podsjetimo, Juventus se suočava sa problemima u vezi sa finansijskim fer-plejom, zbog čega je čak italijanski velikan od UEFA-e tražio da ne nastupa u Konferencijskoj ligi.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC