ZVANIČNO

"Haotičan" sastanak u Slobodi: Ništa od povratka Husića, klub sa "Tušnja" ima novog predsjednika

Autor Bojan Jakovljević

Iako se očekivalo da se Azmir Husić vrati na čelo tuzlanskog kluba, to se nije desilo.

Izvor: Promo/FK Olimpik Sarajevo

Azmir Husić bio je na pragu povratka na čelo tuzlanske Slobode, svi su očekivali da će upravo on povesti klub sa "Tušnja" naprijed, ka povratku u premijerligaško društvo, ali se to nije desilo. Niti će.

Kako je saopšteno iz Slobode, na vanrednoj sjednici Skupštine usvojen je prijedlog liste kandidata gospodina Senada Mujkanovića, kao programski i finansijski najbolja ponuda.

Tako će novi saziv Upravnog odbora činiti: predsjednik Senad Mujkanović, potpredsjednici Dejan Pavić i Mesud Smajić, te članovi Samir Subašić, Goran Milić, Admir Mosorović i Kemal Papračanin.

"Novom Upravnom odboru želimo mnogo sreće i uspjeha u predstojećem radu i da FK Slobodu vrate tamo gdje pripada, a to je Premijer liga. Takođe se zahvaljujemo gospodinu Azmiru Husiću na njegovoj kandidaturi i namjeri da preuzme klub. Nažalost, gospodin Husić je insistirao na potpunoj kontroli Skupštine, što nije kompatibilno sa Statutom FK Sloboda da jedna osoba kontroliše i Upravni odbor i Skupštinu s obzirom da je Skupština nadležna da nadzire i kontroliše rad Upravnog odbora. Pobjednička ponuda je kompatibilna s ciljem proširenja Skupštine na 31 član, na koji je gospodin Mujkanovic pristao, a godspodin Husić odbio", saopšteno je iz Slobode.

Dalje se navodi:

"Taj zahtjev je naišao na oštro protivljenje gospodina Husića i bili smo svjedoci posljednjeg haotičnog sastanka u prostorijama Kluba gdje se nije moglo naći rješenje. Trenutni članovi Skupštine daju svoje mandate na raspolaganje FK Sloboda, ali isključivo građanima i to broju 31, a ne jednom čovjeku. Takođe, pored imenovanja Upravnog odbora, imenovana je Komisija i izmjenjen je i poslovnik Skupštine tako da će novi saziv Skupštine morati da čini 31 delegat da bi se izbjegla privatizacija gradskog kluba. Novi saziv Skupštine će zakazati svoju sjednicu u roku od 15 dana", poručili su iz tuzlanskog kluba.

Podsjetimo, nakon ispadanja iz najvišeg ranga bh. fudbala, Sloboda će naredne sezone nastupati u m:tel Prvoj ligi Federacije BiH.

(MONDO)