Fudbal

Pobijedili Crvenu zvezdu u Ligi Evrope - pa se IZBLAMIRALI protiv Farana! Bh. kolonija ELIMINISANA na startu LŠ

Autor Dragan Šutvić

Ferencvaroš je ubjedljivo poražen od predstavnika Farskih Ostrva, pa je eliminisan iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: EPA/Tibor Illyes

Ferencvaroš, čije boje brani kolonija bh. igrača, doživjela je blamažu u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona!

Mađarski šampion i prošlosezonski rival Crvene zvezde u Ligi Evrope, čiji članovi su reprezentativci BiH Eldar Ćivić, Amer Gojak i Muhamed Bešić, bio je ogromni favorit u dvomeču sa Klaksvikom, prvakom Farskih Ostrva.

Ipak, nakon 0:0 na gostujućem terenu, Ferencvaroš je večeras u revanšu pred domaćom publikom doživio bolan šamar, primivši tri gola u prvom poluvremenu!

KI Klasvik je prvi put u klupskoj istoriji, ne računajući službeni rezultat protiv Slovana 2020. godine (igrao se jedan meč, op.a.), preskočio prvu prepreku u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Redom su kobni bili Skonto (1992.), Crvena zvezda (2000.) i Bode/Glimt (2022. godine), da bi iz četvrtog pokušaja Farani uspjeli da ostvare možda i najveći evropski skalp od osnivanja kluba.

Dva pogotka u večerašnjem duelu postigao je Arni Frederiksberg, a jednom je to učinio na asistenciju Denija Pavlovića, bivšeg člana Čukaričkog i Voždovca, koji već pet godina brani boje ovog farskog kluba.

U nadoknadi prvog dijela, novi šok za Mađare stigao je u vidu pogotka veziste iz Obale Slonovače Luka Kasija, što je na kraju bilo više nego dovoljno večerašnjim gostima da se nađu u drugom kvalifikacionom kolu gdje će ukrstiti koplja sa švedskim prvakom Hekenom – ali i da, samim tim, u najgorem slučaju, obezbijede još šest evropskih mečeva.

Kada je riječ o bh. igračima u dresu Ferencvaroša, Bešić se zbog povrede koljena, od koje se još oporavlja, nije ni našao u protokolu. Amer Gojak je na terenu proveo prvih 45 minuta, dok je Eldar Ćivić igru napustio u 74. minutu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)