Fudbal

Čuj narode, svi skinite kape... Grobari se transparentom oprostili od ubijenih Srba

Autor Nebojša Šatara

Poruka navijača Partizana iz Kruševca

Izvor: Mladjan Ivanovic/© MN press, all rights reserved

Navijači Partizana na gostovanju crno-bijelih Napretku u Kruševcu istakli su transparent kojim su odali počast ubijenim Srbima na Kosovu i Metohiji. "Čuj narode, svi skinite kape, pomen da činim vitezovima našeg naroda", pisalo je na paroli, uz poruku. "Vječna slava stradalima u Banjskoj".

Ubistvo trojice Srba na severu KiM ujedinjilo je tradicionalno sukobljene navijačke grupe u Srbiji, pa su Delije i Grobari zajedno u hramu Svetog Save prisustvovali pomenu. U srijedu uveče, umjesto odloženog "večitog derbija", navijačke grupe najvećih srpskih klubova, ali i drugih timova, okupile su se u hramu i stajale ujedinjene u tuzi.

Nakon pomena, Delije su se zahvalile navijačima OFK Beograda, Voždovca, Zemuna, a posebno Grobarima. "Umjesto na ulici i tribinama jedni naspram drugih, stajali smo u hramu Svetog Save jedni pored drugih", pisalo je u poruci zahvalnosti. "Nek ovo bude samo početak i temelj buduće normalizacije naših odnosa", takođe je navedeno.

Delije su se oprostile od ubijenih na utakmici Crvena zvezda - Radnički Niš na "Marakani" u subotu uveče, kada su ćutale 31 minut, pa istakle transparent i koreografiju. Pogledajte kako je bilo na pomenu u Beogradu.