Odlučeno!

Piksijev najbitniji spisak - nema Luke Jovića! Selektor pozvao debitante na odlučujuće mečeve!

Autor Bojan Jakovljević

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi precrtao Luku Jovića sa spiska za kvalifikacione mečeve.

Izvor: MN PRESS

Fudbalsku reprezentaciju Srbije u oktobru čekaju najvažniji mečevi u kvalifiakcijama za Evropsko prvenstvo, a selektor Dragan Stojković Piksi izabrao je igrače na koje računa za mečeve protiv Mađarske u Budimpešti i Crne Gore u Beogradu.

Na spisku selektora fudbalske reprezentacije koji je skraćen u odnosu na onaj od prije desetak dana ima nekoliko veoma zanimljivih imena - prvi put će na okupljanje stići Partizanov štoper Mihajlo Ilić i napadač RB Salcburga Petar Ratkov!

Takođe, poziv selektora Srbije zaslužio je i fudbaler Crvene zvezde Stefan Mitrović, a možda i najveće iznenađenje je izostanak Luke Jovića, koji se u finišu prelaznog roka iz Fiorentine preselio u Milan. Nekadašnji napadač Real Madrida propustiće okupljane nacionalnog tima, a treba istaći da u posljednje vrijeme ne dobija priliku ni u klubu.

Srbija će se, kao i inače, najviše osloniti na napadače Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića, dok bi podrška trebalo da im budu kapiten Dušan Tadić i Sergej Milinković-Savić.

Pogledajte kompletan spisak selektora:

Na spisku selektora Stojkovića nalaze se:

  • Golmani: Vanja Milinković-Savić, Predrag Rajković, Đorđe Petrović, Boris Radunović
  • Odbrana: Nikola Milenković, Strahinja Eraković, Nemanja Gudelj, Miloš Veljković, Strahinja Pavlović, Srđan Babić, Mihajlo Ilić
  • Vezni red: Aleksa Terzić, Mihailo Ristić Nemanja Radonjić, Andrija Živković, Nemanja Maksimović, Ivan Ilić, Filip Kostić, Filip Mladenović, Saša Lukić, Stefan Mitrović, Dušan Tadić, Lazar Samardžić, Sergej Milinković-Savić, Filip Đuričić, Mijat Gaćinović,
  • Napad: Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Petar Ratkov

Mečevi u kvalifiakcijama igraju se tokom oktobarske pauze u nacionalnim prvenstvima - Srbija 14. oktobra gostuje Mađarima, a 17. oktobra igra kod kuće protiv Crne Gore. Taj meč, odnosno trijumf na njemu, mogao bi da ima presudan značaj u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, turnir na kojem Srbija nije igrala nikada - posljednji nastup zabilježila je SR Jugoslavija sa Draganom Stojkovićem u ulozi kapitena!