Fudbal

Rasulo u Mančesteru - Ten Hag ga otpisao i traži da on ode

Trener "crvenih đavola" Erik Ten Hag potpuno je isključio Sanča kao opciju pa naredio da mu se traži novi klub.

Izvor: Profimedia

Prošlo je već više od mjesec dana od incidenta u Mančester junajtedu između glavnog trenera Erika Ten Haga i fudbalera Džejsona Sanča i nema naznake da će se to stanje primiriti. Po pisanju medija, Ten Hag želi u potpunosti da skloni Engleza iz tima, pa je zatražio od čelnika kluba da mu već u januaru nađu novi klub.

Već je poznato da Sančo već nedjeljama trenira van ekipe, ali ne želi da izgladi odnose sa trenerom i da pokuša da se vrati u redove "crvenih đavola". Prema pisanju britanskih medija "sa Sančove tačke gledišta, problem je u treneru koji ga je zapostavio, po njegovom mišljenju trener favorizuje Brazilca Antonija i uvijek bira njega koliko god loše da igra." Sančo ne može da se pomiri sa tim da je Antoni zlatno dijete trenera Ten Haga i da se poznaju još iz Ajaksa odakle ga je i doveo na "Old Traford" 95 miliona evra.

Ten Hag je članovima uprave rekao da ekipa trenira bolje bez njega buntovnog Engleza i da se timski duh značajno podigao otkako je Sančo odstranjen. Čelnici kluba su spremni da igrača koji ima nedeljnu zaradu od 300.000 funti pošalje na pozajmicu a ukoliko se stvori šansa da ga i trajno prodaju.

Za Sanča govore da je zavisnik od video-igrica, u klubu mu zamjeraju što često kasni na treninge jer uveče do kasno igra igrice. Spominjala se i mogućnost njegovog povratka u Borusiju Dortmund, bilo je spekulacija da bi mogao i u Saudijsku Arabiju. Za sada je tu i radi odvojeno, ostaje da se vidi šta će biti u januaru kada se otvori prelazni rok.