Fudbal

Barak Bahar i Zvezda - zrelo je za KRAJ! Žuti karton Delija treneru i mučenje šampiona (ANKETA)

Autor Goran Arbutina

Da li će Barak Bahar ostati trener Zvezde? Ili da preformulišemo - kada će dobiti otkaz?

Izvor: MN PRESS

Posle još jednog kiksa Crvene zvezde, protiv TSC-a na Marakani, deluje da više nema potrebe da se postavlja pitanje da li će trener Barak Bahar uskoro napustiti "Marakanu" poslije neuspješne petomjesečne epizode. Sada se nameće samo jedno pitanje - kada će se taj neizbježni rastanak dogoditi?

Neizbježno je, jer je najskuplji tim Zvezde u posljednjih 12 utakmica samo dva puta naišao na tim koji mu nije dao gol - jedan je bio Radnički iz Niša, drugi je bio Trajal iz Kruševca. Neizbježno je i zato što je Zvezda u posljednja dva i po mjeseca samo jednom pobijedila u Superligi razlikom većom od jednog gola. A tri puta nije uopšte pobijedila, dok derbi nije još ni odigran.

Neizbježno je i zato što su i uvrede Delija, njihov žuti karton za Bahara i zvižduci "Marakane" ogolili koliko je nezadovoljstvo time što Baharova Zvezda "ne radi", što bez muke nije uspjela da pobijedi ni Novi Pazar, IMT, Javor. I na kraju, ili na početku, neizbježno je jer kao prvo i osnovno - Zvezda igra loše.

Ljetos "namješten" tim i Izraelac funkcionisali su prema očekivanjima samo do sredine avgusta, kada je počeo drastičan pad forme, koji ni niz utakmica protiv na papiru lakših protivnika, ni reprezentativna pauza nisu uspjeli da isprave. A ni skupocjena pojačanja, poput Korejca Hvanga iz Olimpijakosa, koji je plaćen 5,5 miliona evra ili Šerifa Ndiajea, plaćenog četiri miliona, nisu pokazala da vrijede toliko novca, niti da su u pitanju igrači koji mogu da izvuku tim iz trenutne, jako teške situacije.

Zvezda će sljedeću utakmicu igrati protiv Radnika iz Surdulice na "Marakani" u subotu, a kao što postaje već izvjesno da će crveno-bijeli igrati ispod svog nivoa i da će se mučiti, postaje izvjesno i da će uskoro doći vrijeme za rastanak sa Baharom. Ako već nije došlo?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posjetite Mondo Pređi na sajt