ČESTITAMO

Zvezda izjednačila svjetski rekord koji je držao Real Madrid!

Autor Goran Arbutina

Niz koji je počeo "Grof" Božović donio je svjetski rekord Crvenoj zvezdi.

Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je večeras savladala Radnik 3:1 (1:0) u okviru 14. kola Superlige, a osim što je Barak Bahar "preživio" nakon serije lošijih igara i rezultata, nego je iz još jednog razloga bilo važno srpskom šampionu da pobijedi. Oni su nastavili impresivan niz od 121 prvenstvene utakmice bez poraza na domaćem terenu, čime je zvanično izjednačen i svjetski rekord!

Do večeras, bio je samo u vlasništvu Real Madrida, dok je sada Crvena zvezda odmah uz njih i imaće šansu da se osami na toj poziciji protiv Mladosti 9. decembra. Serija je započeta inače još 30. aprila 2017. godine i prva u nizu je Vojvodina (2:0) golovima sadašnjeg prvotimca Gelora Kange, kao i Srđana Plavšića. Sada, nakon više od šest i po godina, Zvezdin niz traje čak 121 meč, a bilans koji ostvaren je: 109 pobjeda i 12 remija uz gol razliku - 336:53.

Real Madrid inače već više od pola vijeka drži ovaj rekord, odnosno postavljen je od 1957. do 1965. godine. Zvezda je inače već jednom bila blizu u ovom vijeku da "sruši" taj rekord "kraljevskog kluba", ali je niz od 1998. do 2004. godine potrajao 96 utakmica i prekinut je prije "stotke".