INCIDENTI NA KOŠEVU

Navijači Sarajeva uvredama ispratili najboljeg sudiju BiH: Irfan Peljto umalo pogođen flašom (VIDEO)

Autor Nebojša Šatara

Pristalice Sarajeva nisu bile zadovoljne dijeljenjem pravde najboljeg bosanskohercegovačkog sudije u derbiju protiv Borca.

Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Poput derbija u Banjaluci (1:1), susret na "Koševu" je takođe okončan neriješenim rezultatom 1:1 i to golom u sudijskoj nadoknadi. Za razliku od Gradskog stadiona, kada je Borac iščupao bod, sada su to učinili fudbaleri Sarajeva.

Međutim, navijači Sarajeva bili su izuzetno nezadovoljni suđenjem Irfana Peljte, pa je dok je prilazio tunelu kod istočne tribine stadiona "Asim Ferhatović Hase" bio umalo pogođen flašicom s vodom uz salve zvižduka i uvreda.

Podsjetimo, Peljto je odlično sudio derbi na "Koševu" - pokazao je opravdano direktan crveni karton igraču Borca Nikoli Pejoviću u 82. minutu a takođe je dodijelio žute kartone trojici Banjalučana (Jovanu Nišiću, Enveru Kulašinu i Sebastijanu Ereri), a nijedan fudbalerima Sarajeva.

Zato je malo nejasno zbog čega su bili nezadovoljni navijači "bordo" tima.

Peljto će poslije ovog incidenta na "Koševu" otputovati u Hamburg, gdje će u utorak (18.45) suditi meč Lige šampiona između Šahtjora i Barselone, a prethodne je kao glavni arbitar vodio utakmice između Fejnorda i Seltika u Roterdamu, odnosno Uniona i Napolija u Berlinu.