• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bizaran penal "načeo" Tuzlake - Zrinjski trijumfovao u Mostaru i približio se Borcu pred derbi polusezone!

Autor Dragan Šutvić

Aktuelni šampion BiH opravdao je ulogu favorita.

 premijer liga bih zrinjski tuzla siti  Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Fudbaleri Zrinjskog trijumfovali su nad Tuzla sitijem u meču 13. kola Premijer lige BiH.

ZRINJSKI – TUZLA SITI 3:1 (1:0)
/Bilbija 30 pen, Ćuže 62, Prskalo 77 - Mehanović 70/

Rivala su Mostarci "načeli" bizarnim penalom, koji je dosuđen u 30. minutu. Bili su Mario Ćuže i Rijad Kobiljar u duelu u šesnaestercu Tuzlaka, na kraju se na travi našao prvotimac Tuzlaka koji je uhvatio loptu rukom, pa je arbitar Frano Jelić pokazao na bijelu tačku.

Protestovali su gostujući igrači, smatrajući da je ofanzivac Zrinjskog napravio faul u napadu, ali se odluka nije mijenjala, a na kraju je kapiten Zrinjskog Nemanja Bilbija materijalizovao penal.

Pogledajte:

Do tog trenutka bolji rival bila je ekipa koju predvodi Adnan Osmanhodžić, koji su u prvoj polovini prvog poluvremena propustili dvije odlične prilike.

Prvo je u 11. minutu Mirzad Mehanović centrirao sa desne strane, Irfan Hadžić je zahvatio loptu i šutirao po zemlji, ali je Marko Marić uspio da odbrani taj udarac.

Deset minuta kasnije gosti su imali još bolju šansu. Ovog puta, upotrebljiv centaršut je poslao Dino Ćorić, glavom je šutirao Đorđe Pantelić, lopta je pogodila stativu, da bi u nastavku akcije Stipe Radić umalo postigao autogol.

Nakon što je, poslije centaršuta Marija Ćužea, Franko Sabljić pogodio prečku u 52. minutu, Zrinjskom je bilo potrebno deset minuta da "udupla" vođstvo Zrinjskog.

Ovog puta, Ćuže se našao u ulozi rutinskog egzekutora nakon proigravanja Matije Malekinušića, koji se možda nalazio i u ofsdajdu kada mu je Antonio Prskalo poslao loptu sa centra terena.

Dvadeset minuta prije kraja Tuzlaci su "zakuvali" stvari na terenu, pogotkom Mirzada Mehanovića nakon centaršuta Nenada Nikića, ali je samo sedam minuta kasnije ekipa Krunoslava Rendulića vratila sigurnu prednost.

Malekinušić je poslao loptu pred gol gostiju, a Bilbija je samo spustio do Prskala koji je lako postigao svoj prvi seniorski gol u dresu Zrinjskog, za konačnih 3:1.

Zrinjski je ovom pobjedom prišao na tri boda minusa lideru Borcu, čiji će okršaj sa Sarajevom (Koševo, 19.45) obilježiti ovo premijerligaško kolo. Tuzlaci su nakon ovog poraza ostali u zoni ispadanja.

U isto vrijeme kad se igrao i ovaj meč, na stadionu "Bare" u Čitluku sastali su se Široki Brijeg i Posušje. Širokobriježani su morali da ugoste rivala na ovom stadionu zbog rekonstrukcije travnate podloge na "Pecari", a na kraju su hercegovački rivali podijelili plijen (1:1).

Do prednosti su stigli gosti pogotkom Karla Kamenara iz 23. minuta, dok je Siril Kpan golom u 64. minutu omogućio bod domaćimak oji su od 72. minuta igrali sa igračem manje zbog isključenja Daniela Lukića.

ZRINJSKI: Marić, Ćorluka, Radić, Jakovljević, Memija, Čanađija, Ivančić, Kiš, Ćuže, Sabljić, Bilbija. Trener: Krunoslav Rendulić.

TUZLA SITI: Lolić, Ćorić, Karjašević, Redžić, Nikić, Delimeđac, Sušić, Mehanović, Kobiljar, Pantelić, Hadžić. Trener: Adnan Osmanhodžić.

PREMIJER LIGA BiH - 13. kolo

Zrinjski - Tuzla siti 3:1 (1:0)
/Bilbija 30 pen, Ćuže 62, Prskalo 77 - Mehanović 70/

Široki Brijeg - Posušje 1:1 (0:1)
/Kpan 64 - Kamenar 23/

Sarajevo - Borac (19.45)

Odigrano u subotu:

Igman - Zvijezda 09 3:1 (2:1)
/Bodul 24, Ramić 43, Denković 79 - Karaklajić 28/

Željezničar - Sloga Meridian 1:0 (0:0)
/Haračić 79/

Odigrano u petak:

GOŠK - Velež 0:4 (0:1)
/Haskić 45+2, Gulijašvili 68, Haskić 73, Šuta 80 ag/



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC